Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor 3FM Serious Request 2015
26 november 2015 |

Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor 3FM Serious Request 2015

Het Rode Kruis zoekt ruim 500 vrijwilligers om in te zetten tijdens 3FM Serious Request 2015. Van vrijdag 18 t/m donderdag 24 december sluiten 3FM DJ's Giel Beelen, Paul Rabbering en Domien Verschuuren zich op in het Glazen Huis op het Pancratiusplein in Heerlen. De actie staat dit jaar in het teken van de wereldwijde stille ramp 'jongeren die leven in conflictgebied'. Terwijl de DJs in het Glazen Huis 24 uur per dag radio maken, is buiten het Glazen Huis ook hulp nodig. Duizenden mensen komen geld doneren bij de brievenbus, een cheque afleveren bij de chequebox of bellen naar het callcenter om een plaat aan te vragen. Het Rode Kruis heeft honderden vrijwilligers nodig om dit allemaal in goede banen te leiden. 

Vrijwilligersfuncties
Er zijn diverse functies in Heerlen in de week van 18 t/m 24 december, waarvan de minimale leeftijdsgrens varieert van 18 tot 21 jaar. Er zijn vrijwilligers nodig bij: de brievenbus, de chequebox, het callcenter, en voor ondersteuning bij de benefietavonden. Op de avond van 24 december worden er van 19:00 tot 22:00 uur op 4 verschillende locaties in het land callcenters bemand om tijdens de zogenaamde 'eindshow' de telefonische donaties in ontvangst te nemen. Ook hiervoor zijn wij nog hard op zoek naar vrijwilligers! Deze callcenters komen in Almere, Ede, Eindhoven en Haarlem. De vrijwilligersdiensten duren over het algemeen 4 á 5 uur. Aanmelden voor bovenstaande functies kan via de website van het Rode Kruis.

Inzet voorgaande editie
Tijdens 3FM Serious Request 2014 in Haarlem zijn er bijna 2000 vrijwilligers ingezet. Om de inzet van de honderden vrijwilligers goed te kunnen coördineren, maakt het Rode Kruis dit jaar wederom gebruik van een planningssysteem van een uitzendbureau, waardoor de efficiëntie en het overzicht sinds vorig jaar sterk verbeterd is.

3FM Serious Request
Voor de twaalfde keer organiseert 3FM in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis een nationale inzamelingsactie voor een stille ramp. In 2004 haalde de eerste editie van 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zetten 3FM en het Rode Kruis elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. In 2014 stond het Glazen Huis in Haarlem en werd een bedrag van bijna 12 miljoen euro opgehaald.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Renske Meijer, Rode Kruis projectleider 3FM Serious Request, mobiel: 06 22 79 20 55 rmeijer@redcross.nl