Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten 2010 3FM Serious Request beschermt 5 miljoen mensen tegen malaria
16 november 2010 |

3FM Serious Request beschermt 5 miljoen mensen tegen malaria

​Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In 2009 was dit malariabestrijding. Omdat malariabestrijding een langlopend project is wordt de besteding in twee jaar georganiseerd. Stop Malaria, Play the Music!

3FMSR 2009.jpg 
 
In 2010 is met 7.113.447​ euro het volgende bereikt:
  • Malariabestrijdingprojecten in 13 landen werden gesteund: Burkina Faso, Sierra Leone, Indonesië, DR Congo, Kenia, Liberia, Malawi, Tanzania, Togo, Oeganda, Angola, Burundi en Namibië.
  • 663.500 netten werden door het Rode Kruis aangekocht en uitgedeeld.
  • 1.490.319 netten werden namens andere partijen door Rode Kruis vrijwilligers   gedistribueerd.
  • Een totaal van ruim 2,1 miljoen netten zijn hiermee aan mensen gedemonstreerd en gegeven.
  • Een malarianet beschermt gemiddeld bijna twee personen. Circa 5 miljoen mensen zijn met de distributie van netten beschermd tegen malaria.
  • Bijna 10.715 vrijwilligers van het Rode Kruis zijn specifiek getraind en ingezet voor  voorlichting over malaria en demonstratie van het gebruik van de netten.
 
3FM-dj Eric Corton zag de verwoestende gevolgen van malaria in Sierra Leone en maakte daar reportages over voor radio en televisie: “Het besef dat Judy Jalloh en haar drie kinderen zich nu, door het Rode Kruis en 3FM Serious Request, met muskietennetten kunnen beschermen tegen malaria maakt alles de moeite waard. Die bescherming is als je in de sloppen van Freetown woont enorm belangrijk. Daar heeft de malariamug anders vrij spel en kan je leven ernstig bedreigen."
 
3FM-dj Paul Rabbering: “Het is geweldig dat we veel mensen kunnen helpen met de actie, maar ik denk vooral aan de 29-jarige Bobby, die ik vorig jaar in Indonesië ontmoette. Hij is elk jaar drie maanden ziek door malaria, terwijl hij als visser zelfstandig een inkomen voor z’n gezin moet genereren. Elk jaar is hij terug bij af. Zonder malaria kunnen mensen als Bobby blijven werken, iets opbouwen, sparen en een bedrijfje opzetten. We redden mensen zoals Bobby en we redden z’n droom. Dat raakt me”.
 

Deze resultaten zijn door het Internationale Rode Kruis behaald mede dankzij de bijdrage van 3FM Serious Request.