Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten 2010 Geen regeringsbijdrage voor Serious Request 2010
9 december 2010 |

Geen regeringsbijdrage voor Serious Request 2010

Den Haag, 9 december - Staatssecretaris Ben Knapen maakte woensdag 8 december bekend dat er dit jaar geen regeringsbijdrage zal zijn voor Serious Request, de gezamenlijke actie van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis. Net als 3FM vindt het Rode Kruis dat erg jammer.

 
Er zijn wereldwijd meer dan 15 miljoen kinderen die  één of beide ouders aan aids hebben verloren. Een stille ramp, waarvoor iedere euro telt. Als hulporganisatie willen wij niets liever dan zoveel mogelijk van deze kinderen in nood weer een toekomst bieden, met de opbrengst van Serious Request. Het nieuws dat de regering dit jaar geen bijdrage geeft, heeft ons om die reden teleurgesteld. Dat neemt niet weg dat we dankbaar zijn voor de aanzienlijke bijdragen die we de afgelopen jaren van de regering hebben mogen ontvangen en waarmee we heel veel nood hebben kunnen lenigen.
 
Voor ons is het uitblijven van een regeringsbijdrage een reden te meer om, tot en met 24 december, samen met 3FM en het Nederlands publiek keihard aan de slag te gaan om ook dit jaar van Serious Request een enorm succes te maken. Met iedere euro kunnen we een weeskind in Afrika weer een klein beetje meer perspectief bieden. Aids nam hun ouders weg, laten wij ze weer een toekomst geven. Help mee en kijk op www.seriousrequest.nl