Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten 2010 Nieuwe bestuursleden Nederlandse Rode Kruis
11 december 2010 |

Nieuwe bestuursleden Nederlandse Rode Kruis

Utrecht - De Ledenraad van het Nederlandse Rode Kruis heeft vandaag nieuwe bestuursleden gekozen in het landelijke Verenigingsbestuur. Het betreft Z.H. Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, van Vollenhoven; generaal b.d. D.L. Berlijn; de heer V.W.J.A. van Stijn; de heer J.W. Egtberts; mevrouw M. Yousufzai; en mevrouw J. Tummers. De heer Van Stijn is benoemd in de functie van penningmeester. Masooma Yousufzai en Johanneke Tummers, beiden 23 jaar, zijn benoemd als bestuursleden met de speciale opdracht om het jongerenbeleid van het Rode Kruis een impuls te geven.

 

Aftredende en statutair niet-hernoembare leden van het verenigingsbestuur waren H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden; generaal-majoor b.d. W.F. Vader; en de heer drs. A.E.M. Theunissen.
 
Voorzitter Elco Brinkman toonde zich verheugd over de verkiezing van de nieuwe bestuursleden: “Het Rode Kruis heeft als noodhulporganisatie veel belang bij een sterk en gemotiveerd bestuur. Met deze mensen ben ik er stuk voor stuk van overtuigd dat we dat ook onverminderd kunnen zijn. Bijzonder is natuurlijk de verkiezing van Prins Pieter-Christiaan. Het zit de familie in het bloed, zo mogen we vaststellen. Het is een groot genoegen dat de Prins op deze manier zijn betrokkenheid bij het Rode Kruis verder wil vergroten.” Prins Pieter-Christiaan is vice-voorzitter van het Comité Nationale Rode Kruis rally, dat een jaarlijkse rally van oldtimers voor het Rode Kruis organiseert.
 

Aftreden Elco Brinkman

In verband met zijn voordracht voor lidmaatschap van de Eerste Kamer, heeft de heer Brinkman aangekondigd af te gaan treden als voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis. Dit omdat een actieve politieke functie niet verenigbaar is met het bestuurslidmaatschap van de neutrale en onafhankelijke hulporganisatie. De Ledenraad heeft een commissie ingesteld voor de opvolging van de heer Brinkman.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sebastien Kraaijeveld, woordvoerder van het Nederlandse Rode Kruis, telefoon 06-51525111, mail: skraaijeveld@redcross.nl