Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten 2010 Prinses Margriet erevoorzitter Nederlandse Rode Kruis
11 december 2010 |

Prinses Margriet erevoorzitter Nederlandse Rode Kruis

Utrecht – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is vandaag door de Ledenraad van het Nederlandse Rode Kruis unaniem gekozen tot erevoorzitter van de vereniging. De Ledenraad besloot hiertoe vanwege de tomeloze inzet van de Prinses voor de Rode Kruisbeweging en haar enorme betrokkenheid bij hulpverleners en slachtoffers. 

 
De Prinses treedt per 1 januari 2011 af als vice-voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis, omdat haar statutaire termijn dan eindigt. Zij blijft echter bestuurslid van de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen in Geneve. Als erevoorzitter blijft zij zich ook actief inzetten voor het Nederlandse Rode Kruis, waaraan zij sinds 1965 verbonden is.
 
Elco Brinkman, voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis: “Het Rode Kruis mag zich gelukkig prijzen met een vrijwilliger die zich zo intens en belangeloos inzet als de Prinses. En dat al 45 jaar. Haar grote ervaring en dossierkennis waren in het verenigingsbestuur zeer gewaardeerd en ik hoop dat we haar als erevoorzitter nog vaak bij onze vergaderingen mogen verwelkomen.”
 
Cees Breederveld, Algemeen Directeur van het Nederlandse Rode Kruis: “De Prinses is van grote toegevoegde waarde voor de internationale Rode Kruis beweging en dit erevoorzitterschap markeert dat. In al die jaren die wij in binnen- en buitenland nauw hebben mogen samenwerken, heb ik haar leren kennen als een deskundig en kordaat bestuurder, iemand die relevante thema’s goed op de agenda weet te zetten. En een bestuurder die nooit vergeet voor wie zij het allemaal doet: voor onze vrijwilligers en voor de kwetsbare medemensen die we dankzij hun inzet kunnen helpen.”

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sebastien Kraaijeveld, woordvoerder van het Nederlandse Rode Kruis, telefoon 06-51525111, mail: skraaijeveld@redcross.nl