Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten 2010 Rode Kruis organiseert noodopvang voor gestrande reizigers in Utrecht
19 november 2010 |

Rode Kruis organiseert noodopvang voor gestrande reizigers in Utrecht

Den Haag/Utrecht 19 november - Het Rode Kruis is begonnen met de organisatie van de opvang van gestrande reizigers in Utrecht. Op verzoek van de Gemeente Utrecht plaatst de noodhulporganisatie 500 veldbedden in een van de hallen van de Utrechtse Jaarbeurs. Daarnaast is verzocht nog eens 500 veldbedden te leveren, afkomstig uit de opslaglocaties in Delden en Apeldoorn.

 
Het Rode Kruis heeft verder 3 teams van vrijwilligers opgeroepen om te zorgen voor het opbouwen van de slaapplaatsen en het opvangen van gestrande reizigers. Onder deze 30 vrijwilligers bevinden zich ook Eerste Hulp verleners. Het is momenteel niet bekend hoeveel mensen de nacht in de Jaarbeurs zullen gaan doorbrengen, omdat veel gestrande reizigers zelf en met behulp van de NS nog bezig zijn met het regelen van alternatief vervoer naar huis.
 
Noodhulp
Wanneer zich in Nederland een ramp voordoet is het Rode Kruis direct betrokken in de hulpverlening. In nauwe samenwerking met professionele hulpdiensten en plaatselijke overheden, verlener vrijwilligers van het Rode Kruis direct hulp b
ij grote ongevallen, bijna-rampen en evenementen. Hulpverlening gebeurt onder andere in de vorm van medische ondersteuning en de opvang en verzorging van gestrande reizigers, gewonden of tijdelijk dak- of thuislozen.
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanna Emmering, woordvoerder van het Nederlandse Rode Kruis, 06-51840708 of hemmering@redcross.nl