Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten 2010 Rode Kruis start hulpverlening duinbrand Bergen aan Zee
14 april 2010 |

Rode Kruis start hulpverlening duinbrand Bergen aan Zee

​Het Rode Kruis is gestart met hulpverlening in Bergen aan Zee. Het Rode Kruis helpt onder meer met geneeskundige teams ter plaatse, zorgt voor opvang en verzorging en levert een computersysteem zodat geevacueerden voor familieleden zijn te traceren.

 
Activiteiten Rode Kruis Bergen aan Zee
Er zijn 2 SIGMA Teams ter plaatse, beiden bestaan uit 8 getrainde vrijwilligers die de ambulancediensten assisteren. Bij grote ongelukken, branden, ontploffingen en overstromingen, komen de SIGMA-teams van het Rode Kruis in actie. SIGMA betekent: Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie. De Rode Kruis-vrijwilligers van de SIGMA-teams hebben een speciale opleiding gehad. Ze weten precies wat ze moeten doen. Ze helpen de mensen van de ambulances. Zo kunnen alle slachtoffers zo snel mogelijk geholpen worden.
 
Opvang en verzorging: Een tiental vrijwilligers van het Rode Kruis worden ingezet bij locatie De Beeck voor opvang en verzorging. Geevacueerden die geen medische behandeling nodig hebben worden naar dit opvangcentrum gestuurd. Gezien de ernst van de situatie zijn inmiddels 100 bedden aangevraagd voor eventuele opvang gedurende de nacht.
 
Computersysteem IRIS. Dit systeem van het Rode Kruis maakt het mogelijk geevacueerden te matchen en te registreren. Hierdoor is het voor het Rode Kruis mogelijk snel vermisten op te sporen voor bijvoorbeeld naasten en familieleden.
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sebastien Kraaijeveld, woordvoerder van het Nederlandse Rode Kruis, op 0704455728 of 0651525111. Email: Skraaijeveld@redcross.nl. Hij kan u tevens doorverwijzen naar coördinatoren in het veld.