Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten 2010 Rode Kruis start SMS dienst voor 1,2 miljoen mensen in Haïti
8 februari 2010 |

Rode Kruis start SMS dienst voor 1,2 miljoen mensen in Haïti

Vanaf vandaag ontvangen 1,2 miljoen mensen in Haïti met een mobiele telefoon dagelijks een SMS met informatie over tijd en locaties van distributies van onder anderen water, voedsel, medicijnen, zeep en hygiëne kits. Tevens wordt informatie verstuurd over de diverse vaccinatiepunten in de hoofdstad Port-au-Prince en erbuiten.

Gebruikers van een mobiele telefoon ontvangen tevens een SMS met basis informatie over onder andere acute diaree en HIV preventie. Het gevaar voor uitbraak van ziektes is groot in Port-au-Prince. De riolering is voor een groot deel verwoest en schoon drinkwater is schaars. Goede hygiëne is van levensbelang in deze fase na de aardbeving. ‘Wij verwijzen in de SMS teksten naar de noodzaak van persoonlijke hygiëne. Zo wordt in korte SMS teksten geadviseerd vaak de handen te wassen met het liefst zeep’, zegt Will Rogers, noodhulp deskundige van het Rode Kruis.

Noodnummer 733

Per heden kunnen de mensen in Haïti met een mobiele telefoon tevens het gratis telefoonnummer 733 bellen voor informatie over tijdstippen en locaties van de diverse vaccinatiepunten in Port-au-Prince en buiten de stad.
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kan u contact opnemen met Sebastien Kraaijeveld, woordvoerder van het Nederlandse Rode Kruis, op 070-4455728 of 06-51525111