Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten 2010 STOP AIDS NOW!, het Rode Kruis en 3FM maken zich samen sterk voor wezen door aids
26 november 2010 |

STOP AIDS NOW!, het Rode Kruis en 3FM maken zich samen sterk voor wezen door aids

De hele maand december focus op stille slachtoffers van aids: kinderen 

Het Nederlandse Rode Kruis, 3FM en STOP AIDS NOW! slaan de handen ineen om aandacht te vragen voor het lot van kinderen die hun ouders verloren aan aids. Wereldwijd raakten meer dan 15 miljoen kinderen één of beide ouders kwijt aan aids. De impact van deze ramp is zo groot dat STOP AIDS NOW!, 3FM en het Rode Kruis de maand december samen aangrijpen om geld in te zamelen, zodat zoveel mogelijk van deze weeskinderen worden opgevangen en een toekomst krijgen.

 
STOP AIDS NOW! start de maand op 27 november met de ArtBag-actie. Op Wereld Aids Dag (1 december ) zet STOP AIDS NOW! met 600 kinderen en prinses Mabel een levensgrote red ribbon op het dak van NEMO.
Het Rode Kruis  en 3FM nemen het stokje op 6 december over met de campagne voor 3FM Serious Request, waarmee ze aandacht vragen voor deze stille slachtoffers van aids in Afrika. 3FM Serious Request sluit de actie af met het Glazen Huis van 18 tot 24 december in Eindhoven.  

STOP AIDS NOW!
ArtBag-actie
Op zaterdag 27 november gaan tientallen BN-ers de catwalk op en verkopen ArtBags in de Bijenkorf van Amsterdam. De tassen zijn de hele maand december te koop. De opbrengst gaat naar projecten voor aidswezen van STOP AIDS NOW! Voor verkooppunten zie www.stopaidsnow.nl/artbag.
 
Op het dak van NEMO
Op 1 december tonen 600 kinderen op het dak van NEMO hun solidariteit met aidswezen. Onder aanvoering van STOP AIDS NOW! ambassadeur Angela Groothuizen en H.K.H. Prinses Mabel van Oranje-Nassau vormen de kinderen een immens groot levend rood lint, het internationale symbool van de aidsbestrijding. 
 
SMS toekomst
STOP AIDS NOW! voert campagne voor aidswezen onder het motto ‘Je kunt ze hun ouders niet teruggeven, maar hun toekomst wel’. Met de start van de aidswezen-campagne opent STOP AIDS NOW! een sms-actie waarmee mensen aidswezen kunnen steunen. Iedereen kan 1,50 euro doneren door ‘toekomst’ te sms-en naar nummer 4333.
 
Het Rode Kruis en 3FM Serious Request
'Kom zelf in actie' vanaf 6 december
Vanaf 6 december vraagt 3FM samen met het Nederlandse Rode Kruis door middel van een campagne aandacht voor weeskinderen door aids met als oproep naar het publiek: ‘Aids nam hun ouders weg, geef ze hun toekomst terug’. Drie 3FM DJ’s bezoeken op 14 december tijdens de ‘Kom zelf in actie’-dag scholen in het land die zich speciaal voor 3FM Serious Request inzetten. Acties voor 3FM Serious Request kunnen worden aangemeld via www.3fm.nl/komzelfinactie.
 
Het Glazen Huis
3FM DJ’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg sluiten zich van 18 tot 24 december zes dagen lang op in het Glazen Huis in Eindhoven. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Iedereen kan tegen betaling een plaat aanvragen of op een andere manier in actie komen met maar één doel: samen met 3FM en het Rode Kruis zoveel mogelijk geld inzamelen voor de stille slachtoffers van aids in Afrika: kinderen. Met het verlies van hun ouders, verliezen zij hun toekomst en daar willen het Rode Kruis en 3FM met 3FM Serious Request iets aan doen.
 
Toekomst voor wezen door aids
De meeste weeskinderen door aids, ruim 14 miljoen in aantal, leven in Afrika ten zuiden van de Sahara. Traditioneel vangen naaste familieleden zoals ooms, tantes, grootouders, broers en zussen deze kinderen op. Door de omvang van het probleem, staat deze vorm van opvang onder druk. Pleeggezinnen zijn vaak niet in staat om deze kinderen te geven wat ze nodig hebben en steeds meer kinderen komen werkelijk alleen te staan. Deze kinderen en degene die ze opvangen hebben onze steun nodig in de vorm van voedsel, zorg, onderdak en scholing. Voor het lot van deze kinderen vragen 3FM, het Rode Kruis en STOP AIDS NOW! aandacht in de maand december. Opdat deze kinderen weer kans op een toekomst krijgen. 
 
--------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie , niet voor publicatie: 
 
Voor meer informatie:
Nederlandse Rode Kruis, Eva Smits, t: 070 44 55 843, m: 06 20959478, e-mail: esmits@redcross.nl
STOP AIDS NOW! t: 020-626 2669, Paul Zantkuijl (06 143 90 606), Laetitia Griffioen (06 454 58 453) en Saskia Flipsen (06 183 29 389)
3FM, Noëlle Beyne, t: 035 – 6774167, m: 06 – 518 09 133, e: noelle@3fm.nl