Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Aalsmeer Dit doen we Jongeren Rode Kruis

Jongeren Rode Kruis

Het Jongeren Rode Kruis zet zich in om (jonge) mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking en ouderen een leuke dag te bezorgen. Dit kan een bezoek aan een dierentuin zijn, maar ook bijvoorbeeld een sport en spelmiddag. Een disco-avond voor mensen met een beperking staat jaarlijks op het programma. Daarnaast organiseren de jongeren al een aantal jaren dat een grote groep mensen met een beperking een plaats krijgt aan de Ringvaart waar zij de Pramenrace van Aalsmeer voorbij kunnen zien komen. Het Jongeren Rode Kruis vraagt voor diverse activiteiten hulp van onder andere scholieren die onder andere hun maatschappelijke stage (MaS) bij het Rode Kruis kunnen vervullen.​

Het team

De vijf coördinatoren ​zijn tussen de 20 en 30 jaar en organiseren ongeveer tien activiteiten per jaar. Eens per maand vergadert het team.

Vragen?

​​Heb je vragen of wil je ook eens een vergadering bijwonen of je vrijwillig inzetten tijdens een activiteit? Mail dan naar  jongerenrodekruis@hotmail.nl​ en meld je aan. Het Jongeren Rode Kruis is ook te volgen op Twitter en Facebook. Volg via deze media het laatste nieuws van de activiteiten.

​​​