Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Help slachtoffers hongersnood
Home Afdelingen Afdeling Alkmaar

Rode Kruis afdeling Alkmaar

Het Rode Kruis helpt altijd, iedereen en overal om menselijk leed te helpen voorkomen of te verzachten. ​​Deze taak kunnen we alleen vervullen met steun van mensen zoals u. Kom in actie en word vrijwilliger of steun ons werk met uw gift​.


 

​Afdeling Alkmaar
Hertog Aalbrechtweg 10
1823 DL ALKMAAR
072-5623863

Over ons

De waarde van vrijwilligers voor het Rode Kruis is groot. Onze activiteiten zouden niet mogelijk zijn zonder de inzet van de vrijwilligers. Het is fijn dan mensen bereid zijn kostbare tijd op te offeren om een verschil te maken voor andermans leven. Onze werkwijze? We bekijken voortdurend waar onze hulp het hardst nodig is, overleggen met hulpvragers en bieden concrete oplossingen aan. Waar het kan helpen wij!

Activiteiten

Veel mensen kennen het Rode Kruis door de internationale hulpverlening en van hulp bij nationale rampen… maar we doen veel meer. Wist u dat in Nederland slechts één op de 30 personen (3,2%) beschikt over Eerste Hulp vaardigheden? Vergroot uw kennis over Eerste Hulp!

Actueel

 

 

Nederlanders voelen zich onbekwaam hulp te verlenen na een aanslaghttp://www.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Nederlanders-voelen-zich-onbekwaam-hulp-te-verlenen-na-een-aanslag.aspx2017-03-19T23:00:00ZNederlanders voelen zich onbekwaam hulp te verlenen na een aanslag
LIVEBLOG: "Help slachtoffers hongersnood"http://www.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Help-slachtoffers-hongersnood.aspx2017-03-18T23:00:00ZLIVEBLOG: "Help slachtoffers hongersnood"
Al 6 jaar conflict in Syrië: deze vrijwilligers zetten dagelijks hun leven op het spel http://www.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Al-6-jaar-conflict-in-Syrie-deze-vrijwilligers-zetten-dagelijks-hun-leven-op-het-spel--.aspx2017-03-15T23:00:00ZAl 6 jaar conflict in Syrië: deze vrijwilligers zetten dagelijks hun leven op het spel

Kan jij helpen?

Help ook!

Als vrijwilliger

Wil jij jezelf ontplooien en iets doen voor anderen? Bij het Rode Kruis ben je meer dan welkom. Lees meer

Steunen als bedrijf

Wil jij je ondernemerschap inzetten voor mensen in nood? Dat kan! En helemaal in lijn met jouw strategie. Lees meer

Noodhulp

Wij ondersteunen hulpverleningsdiensten met hulp aan slachtoffers tijdens noodsituaties.Lees meer