Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Alphen aan den Rijn Actueel Nieuws Gaat u met ons mee op vakantie?
26 maart 2014 |

Gaat u met ons mee op vakantie?

​​​Het is zo ver! Dit jaar is op de eerste lentedag de hoogste temperatuur gemeten sinds 1918. De zomer komt er nu echt aan en dus ook de vakantieperiode. Al zestig jaar organiseert het Rode Kruis geheel verzorgde vakanties voor mensen met een lichamelijke of sociale beperking. In diverse vakantieaccommodaties is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor bewoners van Alphen aan den Rijn en omliggende gemeentes.

Wilt u met ons mee? Meld u dan snel aan​!

  • Nieuwe mensen ontmoeten,
  • de sleur van alledag doorbreken,
  • genieten van cultuur en natuur,
  • of juist lekker helemaal niets doen.

De Bijzondere Vakanties van het Rode Kruis zijn volledig verzorgde vakanties voor mensen die in zware of lichte mate zorg nodig hebben én voor mensen die er gewoon graag even tussenuit willen. U kunt tijdens uw verblijf, alleen of met een reisgenoot, rekenen op optimale zorg en een onvergetelijke tijd. Wij hebben nog enkele plaatsen beschikbaar in één van de luxe hotels in Gelderland en op vakantieschip de J. Henry Dunant. ​

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden?

Neemt u dan contact op met het Rode Kruis:
Marianne Griffioen - T: 0172 478868 of
Mathilde Bosch-Vos - T: 0172 442904.

Hotel IJsselvliedt

In Gelderland, aan de rand van Wezep, ligt op het landgoed IJsselvliedt het gelijknamige hotel. Het bijna tweehonderd jaar oude herenhuis wordt omringd door tweehonderd hectare grond met boerderijen, tuinen, visvijvers en bossen. Een verblijf hier is een combinatie van natuur, cultuur en pure verwennerij. En dat allemaal in een sfeervolle omgeving die nog de ambiance van vervlogen dagen ademt.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar:

  • ​​​in week van 7 t/m 12 juli 2014
  • in de week van 27 oktober t/m 1 november 2014.

Hotel de Valkenberg

Op de heuvelrand van de Oost-Veluwezoom, vlak bij Arnhem, staat sinds 1834 het schilderachtige landhuis De Valkenberg. De prachtige bosrijke omgeving en het weidse uitzicht over de IJssel en Rheden, maken dit monumentale pand tot een vakantieoord bij uitstek. Het hotel beschikt over een verwarmd zwembad, dat geheel toegankelijk is voor mensen met een functiebeperking. Bovendien leent de omgeving zich uitstekend voor het maken van uitstapjes.

Plaatsen zijn beschikbaar:

  • in de week van 19 t/m 24 mei 2014
  • in de week van 20 t/m 25 oktober 2014.

​Vakantieschip J. Henry Dunant

Welkom aan boord! Tijdens een cruise met de J. Henry Dunant kunt u een week lang genieten van een zorgeloze vakantie, de prachtige landschappen die voorbijtrekken en ondertussen genieten van het comfort en de luxe van een echt cruiseschip. Zo zijn de badkamers bijvoorbeeld voorzien van jacuzzi. Gedurende de week legt het schip een aantal keer aan om havenstadjes te bezoeken.

​​Er is nog plaats:

  • in de week van 26 t/m 31 mei 2014.

Wij hopen u binnenkort te mogen begroeten in één van onze luxe vakantieaccommodaties​!​