Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Alphen aan den Rijn Actueel Nieuws Collecteweek 2014 Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o. groot succes
25 juni 2014 |

Collecteweek 2014 Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o. groot succes

​​​De Rode Kruis Collecteweek 2014 in de regio Alphen aan den Rijn en omstreken is succesvol verlopen. De opbrengst van iets meer dan vijftienduizend euro komt volledig ten goede aan de lokale activiteiten van de afdeling Alphen a/d Rijn e.o. Wijkhoofden, collectanten en bewoners: namens het Rode Kruis bedankt!​

De opbrengst van de regionale collecte wordt gebruikt voor de activiteiten van de Rode Kruis-afdeling in Alphen aan den Rijn e.o.: hulp bij evenementen, noodhulp, sociaal vervoer en het verzorgen van opleidingen. 

De focus ligt dit jaar op het versterken van zelfredzaamheid van hulpbehoevenden. Veel mensen zijn niet goed in staat zichzelf te redden en lopen daarmee meer risico dan anderen. Door bijvoorbeeld het geven van workshops wil het Rode Kruis deze mensen bewust maken van mogelijke risico’s in en om het huis en handvatten aanreiken om deze te beperken. Informatie over brandveiligheid en valpreventietips zijn enkele voorbeelden.

Om al deze zaken te kunnen blijven doen, is de Collecteweek 2014 van groot belang. Samen met de zevenentwintig wijkhoofden, hebben de tweehonderd collectanten in de regio Alphen aan den Rijn e.o. (driehoek Benthuizen-Zevenhoven-Nieuwkoop) een totaal bedrag van ruim vijftienduizend euro opgehaald. 

Een resultaat waar de afdeling trots op is! Het Rode Kruis bedankt alle wijkhoofden en collectanten voor hun enorme inzet en alle bewoners uit de regio die zo gul hebben gegeven.
​​collectanten bedankt!!!.png