Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Alphen aan den Rijn Actueel Nieuws Het Rode Kruis Alphen a.d. Rijn 'redt een bed' op de J. Henry Dunant
25 april 2014 |

Het Rode Kruis Alphen a.d. Rijn 'redt een bed' op de J. Henry Dunant

​​​​​​​Het Rode Kruis heeft begin dit jaar de actie 'Red Een Bed' gelanceerd met als doel alle achtenzestig bedden op vakantieschip de J. Henry Dunant te vervangen. Al zestig jaar biedt het Rode Kruis geheel verzorgde vakanties aan voor mensen met een lichamelijke of sociale beperking, zo ook op de J. Henry Dunant. Gezien de bijzonder diverse zorgvraag van de gasten aan boord heeft het Rode Kruis speciale bedden, de zogenaamde hoog-laag bedden. Door de zorgvuldigheid en het goede technisch onderhoud staan de bedden er al voor het achttiende seizoen. Na jaren van trouwe dienst, zijn ze zo langzamerhand aan vervanging toe. Het Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o. is één van de sponsoren van deze actie en heeft 'een bed gered'.

De hoog-laag bedden op de J. Henry Dunant zijn geen gewone bedden, maar vergelijkbaar met de bedden die in verpleeghuizen worden gebruikt. Ze hebben een groot aantal verschillende functies. Zo kan aan de zeer diverse zorgvraag van haar gebruikers worden voldaan. Voor het Rode Kruis staan optimale zorgkwaliteit en omgeving voor haar gasten namelijk voorop.

De actie 'Red Een Bed' is nu al een groot succes: het Rode Kruis heeft inmiddels al achtenvijftig nieuwe hoog-laag bedden kunnen aanschaffen. Nog tien te gaan. Voor een bedrag van €1450,- kan al een nieuw bed worden gekocht. Wilt u ook uw steentje bijdragen aan de actie 'Red Een Bed' en een nieuw bed sponsoren? Neem dan contact op met de penningmeester van de afdeling Alphen a/d Rijn: Aat Griffioen, T: 0172 478 868 of E: penningmeester@rodekruis-aadr.nl.

Over het Rode Kruis​

De afdeling Alphen aan den Rijn e.o. van het Rode Kruis telt ongeveer honderd vrijwilligers, die actief zijn in totaal vijftien gemeentes in de regio Alphen aan den Rijn. Er worden vele activiteiten georganiseerd zoals recreatieve activiteiten, uitstapjes voor ouderen, jeugd EHBO en ​evenementen hulp. Het Rode Kruis komt ook in Alphen a/d Rijn e.o. op voor chronisch zieken en gehandicapten en is al jaren actief om eenzaamheid te verlichten. Jaarlijks genieten zo´n 5600 gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de Rode Kruis vakantiehotels. Meer informatie over het Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o. is te vinden op: ​www.rodekruis.nl en www.facebook.com/rodekruisalphen.