Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Dit doen we Zelfredzaamheid Red Crosser

Red Crosser

​​​​​​​​Het Rode Kruis Amsterdam beschikt over een uniek vervoersmiddel: de Red Crosser. Een tram die speciaal is aangepast voor vervoer van rolstoelgebruikers, chronisch zieken, ouderen en gehandicapten. Deze bijzondere tram maakt daarmee Amsterdam toegankelijk voor iedereen en biedt een mooi dagje uit.​

RC 2014 b.jpg 
Rondrit door de stad
In een ruim twee uur durende rondrit rijdt de Red Crosser langs diverse toeristische hoogtepunten en de mooiste plekjes in Amsterdam zoals het Olympisch Stadion, de Albert Cuypmarkt, de Dam, het Leidseplein en het Rijksmuseum. Ervaren en enthousiaste vrijwilligers van het Rode Kruis heten u van harte welkom, begeleiden de rondrit en zorgen voor koffie en thee met een gebakje. Een gids vertelt onderweg over de geschiedenis van de stad en achtergronden van de bezienswaardigheden.

Toegankelijk voor iedereen

2014_02_22 016.jpgDe Red Crosser is uitermate geschikt als een dagtocht voor groepen met minder valide deelnemers, omdat de tram speciaal is aangepast voor rolstoelgebruikers. De Red Crosser is bedoeld voor onder meer chronisch zieken, ouderen en gehandicapten uit verzorgings- en verpleegtehuizen. De Red Crosser heeft de beschikking over extra faciliteiten zoals een (nood)invalidentoilet, airconditioning en verwarming. Een lift zorgt ervoor dat iedereen gemakkelijk in en uit de tram komt.

 

Boekingen
De Red Crosser is geschikt voor groepen vanaf 20 tot 39 personen (afhankelijk van het aantal rolstoelen, maximaal 5). U kunt de Red Crosser het gehele jaar boeken op doordeweekse dagen. U heeft de keuze uit drie vertrektijden: 10.00 uur, 11.00 uur of 14.00 uur. De tram vertrekt vanuit de Remise aan de Havenstraat 18, in Amsterdam Zuid. Een rit kost € 15,- per persoon, inclusief koffie, thee en gebak. Het is eventueel mogelijk een lunchpakket bij te bestellen per persoon.

Ervaringen
"Wij hebben een heel fijne middag gehad met de Red Crosser. Ik wil u namens de bewoners heel hartelijk bedanken. Ik hoop het volgend jaar nog eens te kunnen doen voor de mensen die het nu hebben moeten missen. En jullie vrijwilligers waren geweldig."

"Ik mocht als begeleidster van mijn tante mee met de Red Crosser. Mijn tante is helaas flink aan het dementeren, toch was het voor haar een dagje uit. Ik merkte dat de mooie rit door Amsterdam voor velen een feest van herkenning was. Graag bedank ik de vrijwilligers die ons zo goed hebben ontvangen en verzorgd. En de gids die zo leuk informatie gaf over alles wat er te zien was."

Bezoek aan Artis
Het is ook mogelijk om de rondrit te combineren met een bezoek aan Artis, dit kost slechts € 3,50 p.p. extra. Dierentuin Artis is de oudste en meest veelzijdige dierentuin van Nederland met onder meer het nieuwe Apenhuis, de Vlindertuin en het Aquarium. De tram zet u tijdens deze speciale rit op loopafstand bij Artis af, in Artis dient u zelf voor begeleiding zorg te dragen.

Themaritten
In de wintermaanden zijn er speciale themaritten mogelijk, zoals een kerst- of oliebollenrit met lekkere banketstaaf of oliebollen en natuurlijk gezellige kerstversiering. Neem contact met ons op over de mogelijkheden. 

Meer informatie
​Wilt u ook een mooie dag uit beleven? Voor boekingen, vragen of meer informatie kunt u bellen naar 020 622 62 11 of per e-mail: receptieamsterdam@redcross.nl. We verwelkomen u graag op de Red Crosser!


Wilt u de Red Crosser financieel steunen?
Neem dan contact op met Suzanne Segaar.​