Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Dit zijn we Onze Ambassadeurs

Onze Ambassadeurs

​Dunya Khayame, Hans Brouwer en Ferry Houterman zijn ambassadeurs voor het Rode Kruis Amsterdam. Zij werden tijdens het benefietgala op 8 december 2008 in de Beurs van Berlage feestelijk geïntroduceerd. Zij hebben elk hun eigen motivatie waarom ze zich voor het Rode Kruis Amsterdam gaan inzetten.

Dunya Khayame

Amst-Onze Ambassadeurs-1.jpgZe is bekend van haar rollen in onder andere tv series: Finals, Goede Tijden Slechte Tijden, Huis Anubis, Alex FM, films Loverboy en Oesters van Nam Kee. Verder acteerde zij o.a. in toneelstukken als Liefde is kouder dan de dood, Vuur, Othello en in de musical Hair. Ze heeft een column in de Theatermaker (TM). Zij is een schrijfster en actrice. Een echte Amsterdamse jonge vrouw.

"Ik zet me in als ambassadeur voor het Rode Kruis. Of, als vrouw ben ik dan ambassadrice. Technisch gezien. Toen ik benaderd werd door het Rode Kruis voelde ik mij ontzettend vereerd. Ik denk dat er geen betere organisatie om je voor in te zetten is, omdat het Rode Kruis mensen helpt, daar waar hulp het meest nodig is. Voor iedereen. Ongeacht geloof, land of leeftijd. Ook als hulp lastig te geven is, ook als hulp gevaarlijk te geven is, geeft het Rode Kruis hulp. Het Rode Kruis speelt een cruciale rol speelt bij opbouw en vrede. Iets wat wel meer instellingen claimen, maar niemand zo concreet waar maakt. Juist door haar neutraliteit kan het Rode Kruis iets betekenen. Het Rode Kruis staat los van welk land of geloof dan ook, en kan daardoor, met enkel haar Rode Kruis vlag als wapen, komen waar niemand anders komen kan. Hoe ik het Rode Kruis vervolgens weer kan helpen? Als actrice en schrijfster zal ik zo veel mogelijk aandacht vragen voor alle belangrijke dingen die het Rode Kruis doet. Om de hoek en aan het andere einde van de wereld. Voor baby's en bejaarden. Grote ondernemingen en kleine projecten."

Ferry Houterman

Amst-Onze Ambassadeurs-2.jpgFerry Houterman is de ambassadeur voor taakveld Eerste Hulp. In het dagelijks leven is hij naast bedrijfscommissaris, maatschappelijk bekend als voormalig fractievoorzitter in de gemeenteraad en als voorzitter van de Amsterdamse MKB en bestuurder van de kamer van koophandel. Momenteel is hij gepassioneerd VVV-atcb voorzitter om het toerisme in onze hoofdstad te stimuleren. Kortom, deze ambassadeur kent het bedrijfsleven in Amsterdam. Hij weet hoe belangrijk Eerste Hulp inzetten zijn voor alle bedrijven en organisaties in Amsterdam.

"Het Rode Kruis is voor mij al jarenlang synoniem met redders in nood bij rampen/crisis in onze hoofdstad en een veilige stand-by bij als hulpverleners tijdens de vele grote evenementen die we organiseren. Ambassadeur wordt je met hart en ziel om dit belangrijke vrijwilligerswerk een steun in de rug te geven en een brug te slaan om nieuwe groepen nog dichter bij ons Rode Kruis te brengen"

Hans Brouwer

Amst-Onze Ambassadeurs-3.jpgHans Brouwer behoort tot de top van de Amsterdamse creatieve ondernemers. Hij is directeur van MassiveMusic met vestigingen in New York, Los Angeles, Shanghai en Amsterdam. Ook is hij lid van de Club van 12, een initiatief van 12 creatieve ondernemers die zich inzetten voor Amsterdam. Hij heeft van dichtbij meegemaakt wat de kracht van het Rode Kruis en haar vrijwilligers is op het gebied van het opsporen van vermiste personen. Hij is dan ook de ambassadeur voor taakveld Rampenhulp en Tracing. Hans Brouwer heeft de Amsterdam Business Award 2011 gewonnen,

"Vijf jaar geleden kreeg ik te maken met een vreselijke gebeurtenis omdat het zusje van mijn vrouw zoek was in de bergen van Noorwegen. Toen wij het telefoontje kregen was de eerste reactie natuurlijk dat we er meteen heen moesten om te zoeken. Bij aankomst bleken we terecht te komen in een geoliede reddingsactie die opgezet was door het Rode Kruis en waar in de 5 dagen dat gezocht is uiteindelijk 2000 vrijwilligers hebben geholpen. Er waren mensen bij die 250 km verderop woonden en vrij namen van hun werk om mee te zoeken. Het was enorm indrukwekkend."