Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Wat kunt u doen Steun ons als particulier

Steun ons als particulier

Steun ons als particulier

Voor particulieren zijn er verschillende mogelijkheden om ons te steunen. Zo kunt u donateur worden, een gift geven tijdens de collecteweek of vrijwilliger worden voor het Rode Kruis Amsterdam.

Donateur

Als donateur van het Rode Kruis schenkt u maandelijks een vast bedrag. Tevens kunt u er voor kiezen om ieder kwartaal ons magazine te ontvangen om op de hoogte te blijven van onze acties. Zo weet u exact wat er met uw gift gebeurt. Als donateur bent u ook direct lid van het Rode Kruis en heeft u inspraak in onze algemene ledenvergadering. Bent u woonachtig in Amsterdam dan steunt u met uw donatie ook het District Amsterdam.
 
Word nu donateur


Steun het Rode Kruis en word donateur.

Vrijwilliger

Het Rode Kruis helpt de meest kwetsbare mensen in Amsterdam. Ruim 700 vrijwilligers zorgen voor de uitvoering hiervan en elke dag komen er meer vrijwilligers bij in de hoofdstad. Zij zijn bijvoorbeeld actief als vakantiebegeleider, Eerste Hulpverlener, voorlichter, social mediavrijwilliger, projectcoƶrdinator of maatje voor Samen in Amsterdam.
Actuele vacatures vind je hier of maak een afspraak voor een intakegesprek om te kijken welke functie het beste bij jou past.
 
Word ook vrijwilliger

Collectant

Al met een paar uurtjes tijd kunt u iets betekenen voor het Rode Kruis, namelijk als collectant! De collecteweek van het Nederlandse Rode Kruis vindt ieder jaar plaats in de maand juni. In 2012 valt de collecteweek van  24 tot en met 30 juni. We zijn altijd op zoek naar nieuwe collectanten. U kunt zich aanmelden als collectant of wijk coƶrdinator via collecteamsterdam@redcross.nl.
 

Schenk via testament

Het Rode Kruis is net als andere Goede Doelen mede afhankelijk van inkomsten uit nalatenschappen. Daarom zijn we ook blij met het feit dat de overheid het schenken aan Goede Doelen stimuleert met onder meer een gunstige successieregeling. Voor mensen die een hechte band met Amsterdam hebben, bijvoorbeeld omdat ze hier geboren zijn of al lang wonen kan dit een mooie manier zijn om iets na te laten aan de lokale afdeling van het Rode Kruis.

Houden vragen rond uw nalatenschap u al enige tijd bezig? Wat moet ik regelen? Wie wil ik begunstigen in mijn testament? Wij informeren u graag over de mogelijkheden om na te laten aan het Rode Kruis. En hoe u het Rode Kruis tot executeur kunt benoemen.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Rode Kruis Amsterdam: 020 622 62 11 of per e-mail amsterdam@redcross.nl.