Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Arnhem Dit doen we Sociale Hulp Maatjesproject

Maatjesproject

​Sommige mensen hebben een periode in hun leven dat het allemaal niet zo lekker loopt. Door ziekte of psychische klachten, hebben zij hulp nodig om de dagelijkse gang van zaken weer op de rit te krijgen. Maatjesproject Arnhem helpt hen daarbij.

   
De maatjes helpen de cliënt gedurende een afgesproken termijn op intensieve wijze de grip op het eigen leven te krijgen. Wanneer die periode voorbij is, kan men een beroep doen op het maatjesproject light van het Rode Kruis.

De cliënt vraagt nog om een klein beetje ondersteuning aan een vrijwilliger. Dat kan zijn om naar de stad te gaan, een boodschap te doen of gewoon om even bij te praten. Na afgesproken tijd stopt ook deze begeleiding. De cliënt kan zich daarna aansluiten bij een contactcirkel. Met dit project wordt een cirkel van zorg gevormd om mensen die een helpende hand nodig hebben de dagelijkse dingen weer zelf op te laten pakken. Maatjesproject Arnhem en het Rode Kruis werken nauw samen om cliënten tot het uiterste te kunnen ondersteunen.

Meer informatie en aanmelden

Vragen, meehelpen aan dit project of jezelf opgeven? Neem dan ​​contact​ met ons op.