Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk Actueel Nieuws Bustocht Ameide
20 mei 2010 |

Bustocht Ameide

Op 20 mei 2010 stond het jaarlijkse busreisje weer op het programma. Om half 9 verzamelden de vrijwilligers van het Rode Kruis, Afdeling Barendrecht zich bij het gemeentehuis.

 
bustocht.jpg
Dit jaar stond een busreis naar Ameide gepland. Fraai gelegen in de Alblasserwaard, langs de rivier de Lek ligt Ameide. De beschikbare plaatsen waren zonder problemen allemaal gevuld. Voor de rolstoelers was een speciale bus met lift beschikbaar.
 
 
 
De ander bus kwam van Heerjansdam, van daar heeft hij mensen opgehaald. In Barendrecht kon de overige ouderen instappen.
 
bustocht_rolstoelbus.jpgHet reisdoel was het restaurant "het Wapen van Ameide". Dat was het restaurant waar wij een geheel verzorgd programma hebben gehad. Het begon met een ontvangt met koffie en gebak, vervolgens een demonstratie op het waterorgel. Na de warme lunch bestond het middagprogramma uit een fascinerende uilenshow, gevolgd door de lootjestrekking.
 
Voor de lunch was er even tijd voor een zonnige wandeling langs de lek. 
De dag werd afgesloten met een prachtige rondrit door de Alblasserwaard. In de bus was een gids aanwezig om ons te attenderen op ooievaarsnesten, verschillende bouwstijlen van de boerderijen, de historie van de dorpen en de prachtige natuur.
 
bustocht_verzamelen.jpg 
bustochtameide.jpg