Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk Actueel Nieuws Collecte 2013
10 juni 2013 |

Collecte 2013

Persbericht
 
Barendrecht, 29-05-13
 
Rode Kruis collecteweek 2013 in Barendrecht van start!
Ruim 28.000 collectanten van het Rode Kruis collecteren van 9 tot en met 15 juni door het hele land. Ook in Barendrecht en omgeving gaan vrijwilligers de straat op om steun te vragen voor de (lokale) activiteiten van het Nederlandse Rode Kruis. Om de activiteiten mogelijk te maken, zoals Sociale Hulp, Noodhulp & Evenementenhulp, EHBO trainignen en Bijzondere vakanties in en om Barendrecht is geld nodig.
 
Mobiel collecteren
We zijn blij met iedere bijdrage! U kunt ook een gift overmaken met uw mobiele  telefoon. Sms daarvoor RKBARE2, RKBARE4 of RKBARE6 naar 4333 en u doneert 2, 4 of 6 euro aan het Rode Kruis.
 
Kijk voor meer informatie op www.rodekruis.nl/barendrecht
 
Voor meer informatie over de collecte in Barendrecht en voor de opgave voor collectant kunt u contact opnemen met Pouwel Kingma van de afdeling Barendrecht van het Nederlandse Rode Kruis, Stuur een E-mail
 
Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct
Het Rode Kruis zet zich in binnen- en buitenland in om menselijk lijden te voorkomen en te verzachten. Met onze vrijwilligers en via onze lokale aanwezigheid helpt het Rode Kruis mensen in nood na rampen en calamiteiten, in de vorm van hulpverlening bij evenementen of met sociale activiteiten die onderling respect en hulpbereidheid vergroten.
Jaarlijks genieten zo´n 6.000 gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de vakantiehotels. Ook vraagt het Rode Kruis aandacht voor Eerste Hulp om ervoor te zorgen dat meer mensen elkaar kunnen helpen. Voor het Rode Kruis zijn 292 afdelingen in het land actief, met in totaal 33.000 vrijwilligers. Ook internationaal zet het Nederlandse Rode Kruis zich in voor de meest kwetsbare mensen.