Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk Actueel Nieuws Gratis EHBO Cursus 2013
16 augustus 2013 |

Gratis EHBO Cursus 2013

Start nieuwe EHBO Cursus

​Vrijwilligers van het Rode Kruis staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om hulp te verlenen bij rampen en calamiteiten. Ook op (grote) evenementen kunnen er dingen mis gaan en zijn er mensen die Eerste Hulp nodig hebben. Ook daar staan de vrijwillige hulpverleners klaar.


30 september start Het Nederlandse Rode Kruis afdeling Barendrecht met een nieuwe EHBO cursus. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Indien je voor of  tijdens de cursus besluit om ook een vrijwillige hulpverlener te worden bij Het Rode Kruis is de cursus zelfs gratis inclusief de herhalings-, vervolg-  en verdiepingslessen.  Als vrijwilliger ben je gemiddeld 3 tot 4 keer per jaar actief op en bij een evenement in de regio met een gezellig maar kundig team en krijg je een EHBO tas en uniform in bruikleen om je te ondersteunen bij een inzet.


Voor mensen die wel de EHBO cursus willen volgen, maar geen vrijwilliger willen wordt het basistarief berekend  van € 150,00. Dit is inclusief studieboek, materialen, certificaat en locatie.

In 10 tot 12 avonden worden de meeste voorkomende ongelukken en ongevallen besproken, aangeleerd hoe je moet handelen, maar ook wat je absoluut niet moet doen. Tevens komen reanimatie en het gebruik van een AED uitgebreid aanbod. De cursus wordt afgesloten met een examen en bij goed gevolg ontvang je een Europees erkend EHBO diploma.

Lijkt dit je wat of heb je vragen? Meldt je dan snel bij de coördinator opleidingen van de afdeling Barendrecht via opleidingennrkbarendrecht@gmail.com De cursus start binnenkort...

EHBO 2013a.jpgEHBO 2013b.jpg