Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk Actueel Nieuws Het regent certificaten 2014
5 mei 2014 |

Het regent certificaten 2014

​​In de maanden maart en april regende het certificeringen bij de afdeling Barendrecht-Ridderkerk. In maart behaalden 10 vrijwilligers van de afdeling de specialisten aantekening voor Peadiatric Basic Life Support ofwel levensreddend handelen bij babies en kinderen. Onderdelen van PBLS zijn benadering van babies en kinderen en ouders in noodsituaties, verslikking bij babies en kinderen én reanimatie inclusief het gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrilator). 

De afdeling Barendrecht-Ridderkerk staat vaak preventief bij evenementen waar kinderen deel uit maken van het evenement, maar ook waar kinderen in het publiek aanwezig zijn. De inzetten van de hulpverleners van Het Nederlandse Rode Kruis is er namelijk niet alleen voor deelnemers van evenementen, maar ook voor het publiek dat aanwezig is. Om de hulpverleners zo goed en breed mogelijk in te kunnen zetten werd deze training georganiseerd.

Certificaten 2014.jpg

Op 12 april vond er voor een groep van nieuwe vrijwilligers van de afdeling de competentietoetsing plaats van de cursus Uitgebreide Eerste Hulp. De cursus die leidt tot een Europees erkend Eerste Hulp certificaat. In de cursus die 6 zaterdagochtenden duurde werden 12 nieuwe vrijwilligers getraind op alles wat te maken heeft met eerste hulp. Benadering van slachtoffers, uitvragen en vaststellen wat het probleem is en eerste hulp verlenen. Onderwerpen als verbandsleer, reanimatie en het gebruik van een AED, brandwonden, diverse andere ziektebeelden en communicatie naar de professionele hulpverlening zoals de meldkamer ambulancezorg, ambulance- en brandweer personeel, etc. Na een lange toetsingsochtend werd het verlossende woord door de instructrice gegeven. Een ieder was geslaagd.

De Instructrice  die beide cursussen verzorgde voor de afdeling over de beide lesgroepen: 'Beide groepen waren bijzonder enthousiast en leergierig. Het is heerlijk om aan dat soort vrijwilligers les te mogen geven'.  

De afdeling groeit sinds april 2013 bijzonder snel. Zeker als de cursussen van de afdeling enthousiast ontvangen worden en de kennis wordt gedeeld en uitgebreid. De afdeling is trots op haar vrijwilligers en de gemeenten Barendrecht en Ridderkerk zijn weer een stukje veiliger geworden...

Heeft u ook interesse in een Eerste Hulp cursus van Het Nederlandse Rode Kruis? U kunt zich opgeven via de webshop op http://shop.rodekruis.nl of door een e-mail te sturen naar de coördinator 1e hulp opleidingen op het e-mailadresopleidingennrkbarrid@gmail.com.