Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk Actueel Nieuws Informatieavond Heli-MMT Lifeliner 2 2014
31 januari 2014 |

Informatieavond Heli-MMT Lifeliner 2 2014

Trauma 2014a.jpg

Een ieder heeft wel eens de gele traumahelikopter LifeLiner 2 zien vliegen in of rondom de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze helikopter verplaatst het Mobiel Medisch Team naar een plaats ongeval wanneer dit nodig is. Jaarlijks stijgt de LifeLiner 2 zo'n 1.650 keer vanaf vliegveld Zestienhoven op om te assisteren bij een ongeval of levensbedreigende situatie.  Woensdag 29 januari waren een aantal hulpverleners van de afdeling Barendrecht-Ridderkerk te gast bij de informatieavond van de Heli-MMT LifeLiner 2 op de Erasmus Universiteit.

Tijdens deze avond werd door MMT-artsen, één van de piloten én ambulance personeel het e.e.a. verteld en uitgelegd over de pre-hospitale acute zorg in de regio. Onderwerpen als ECMO in de acute zorg (een behandeling waarbij de hart- en longfunctie overgenomen kan worden ter uitbreiding bij een reanimatie), nachtvliegen, bloedingen, sepsis (bloedvergiftiging) en transport van patiënten onder de noemer van A naar Beter of slechter? kwamen werden uitgebreid behandeld en zorgde voor een avondvullend programma. Hoewel het er soms wel erg medisch aan toe ging, was het goed te volgen voor onze hulpverleners. Deze avond werd geleid door de hoofd verpleegkundig specialist acute zorg MMT Wim Breeman en mede organisator anesthesioloog & MMT arts dr. Iscander Maissan. Het was een zeer interessante avond die erg goed verzorgd was door de Erasmus universiteit.

In overleg met het stafbureau van het Erasmus MC zal de afdeling Barendrecht-Ridderkerk jaarlijks de mogelijkheid krijgen om een informatie avond ter uitbreiding van kennis en kunde bij te wonen.

Trauma 2014b.jpgTrauma 2014c.jpg