Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk Actueel Nieuws Noodhulp oefening februari 2014
25 februari 2014 |

Noodhulp oefening februari 2014

​​Afdeling Barendrecht-Ridderkerk houdt grote noodhulp oefening

In het kader van de afronding van de herhalings- en verdiepingscursus Uitgebreide Eerste Hulp werd donderdagavond 20 februari een grote noodhulp oefening gehouden bij sporthal De Waterpoort in Barendrecht.

Tijdens deze oefening werden twee grote ongelukken in scene gezet met meervoudige slachtoffers en voertuigen. Een fietser die was aangereden door een personenauto omdat de bestuurder onwel was geworden en later een hartinfarct bleek te hebben, een busje vol mensen die weer op de 
personenauto was ingereden zorgde voor meervoudige lichte en ernstig gewonde slachtoffers. Gelukkig waren de goed getrainde hulpverleners van de afdeling Barendrecht-Ridderkerk snel ter plaatse en werd ieder slachtoffer vakkundig beoordeeld en behandeld. Tijdens deze avond waren er ook een aantal stagiaires aanwezig die tijdens de nabespreking hun bevindingen gaven. Deze stagiaires worden in maart 2014 opgeleid tot eerste hulpverlener door de afdeling. 

Voordat de oefening kon beginnen moest er het nodige worden georganiseerd. Er moest toestemming van politie, brandweer en de meldkamer ambulancezorg komen om te voorkomen dat er echte 112 meldingen werden geregistreerd terwijl het één grote oefening was. Gelukkig 
kregen we alle medewerking van de professionele hulpdiensten en de beheerders van sporthal De Waterpoort.

Na de oefeningen is alles uitgebreid geevalueerd door de hulpverleners onder leiding van de instructrice en coördinator opleidingen. Alle hulpverleners zijn na deze avond geslaagd voor de herhalings- en verdiepingscursus en kunnen nu nog beter in noodsituaties en bij evenementen worden ingezet in de gemeenten Barendrecht en Ridderkerk.

Bij de oefening waren ook een fotograaf aanwezig die alles vakkun​dig hebben vastgelegd. De reporter van BarendrechtNU.nl heeft ook mooie foto’s en een leuk filmpje gemaakt van de oefeningen. 

Het was een bijzonder geslaagde avond!

Artikel BarendrechtNU.nl: Barendrecht.Nu


Noodhulp oefening 2014a.jpgNoodhulp oefening 2014b.jpgNoodhulp oefening 2014c.jpgNoodhulp oefening 2014d.jpg