Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk (off line) Actueel Nieuws Rode Kruis ondersteunt bij chloorlek zwembad Spijkenisse - 2014
6 juni 2014 |

Rode Kruis ondersteunt bij chloorlek zwembad Spijkenisse - 2014

In mei 2014 ​het Rivièrazwembad in Spijkenisse ontruimd nadat kinderen in het bad last kregen van tranende ogen. In het bad waren 200 tot 300 kinderen aanwezig. Uit voorzorg zijn vanuit de wijde omtrek ambulances naar Spijkenisse gestuurd. Vijfentwintig noodhulpvrijwilligers van het Rode Kruis waren snel ter plaatse om ondersteuning te bieden aan de professionele ambulancediensten.

Opvang kinderen met foliedekens

Twee Rode Kruis SIGMA-teams, de Snel Inzetbare Groepen ter Medische Assistentie, zijn na melding van het incident direct opgeroepen en waren snel ter plaatse. De noodhulpvrijwilligers hebben tenten opgezet om kinderen met klachten op te vangen en van een foliedeken te voorzien. De kinderen met ademhalingsproblemen werden naar de nabijgelegen Arcaplex bioscoop gebracht, waar de professionele ambulancediensten de verdere medische behandeling voor hun rekening namen. Indien nodig zijn de kinderen met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.