Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk (off line) Actueel Nieuws Santa Run 2013
16 december 2013 |

Santa Run 2013

​​​kerstmannen loop.jpg

Tijdens het winterfeest werd voor het eerst een Santa Run georganiseerd. Zo'n 300 deelnemers rende mee als kerstman/vrouw door Barendrecht.

Rond half twee vanmiddag zag het Doormanplein al rood van de kerstmannen en vrouwen. Voor de start van de Santa Run werden de deelnemers klaargestoomd met een warming-up en maakte de organisatie het bedrag bekend dat is opgehaald door de Santa Run deelnemers: €4.130. Vervolgens kon de Santa Run worden gestart door de burgemeester van Barendrecht.

Honderden kerstmannen en vrouwen rende door Barendrecht: vanuit de Dorpsstraat (Doormanplein) naar de Hoefslag, over de Hoefslag naar het Jaagpad om via daar naar de rotonde van de 2e Barendrechtseweg te gaan. Via daar rende de deelnemers over de Buitenlandsebaan naar de Lindehoevelaan en vanaf daar weer terug naar het kruispunt Binnenlandsebaan/Schaatsbaan. Alle deelnemers ontvingen bij de finish, in de Dorpsstraat, een Santa Run medaille, een kop snert en een gezonde versnapering.

De Santa Run werd georganiseerd door Rotary Club Barendrecht. De opbrengst is bedoeld voor het ondersteunen van e​en nog te bouwen hospice. Mensen die nog maar kort te leven hebben, vinden in een hospice een geborgen plek om hun laatste dagen in alle rust door te brengen.

Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Barendrecht was met 4 EHBO'ers op het circuit aanwezig voor eventuele eerste hulp. Gelukkig bleef de inzet beperkt tot het behandelen van een blaar.

​ Bron: BarendrechtNU.nl​ / Jordi Menheer