Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk (off line) Actueel Nieuws Scootmobiel training - 2014
6 juni 2014 |

Scootmobiel training - 2014

“De wereld is open!” Dit zegt één van de leden van het ‘Scoottrio’ als antwoord op mijn vraag wat haar scootmobiel voor haar betekent. De andere twee dames van het trio zijn het volmondig met haar eens. Zij leerden elkaar kennen tijdens een inloopbijeenkomst van het Rode Kruis en zien elkaar nu gemiddeld drie maal per week. Bij elke scootmobieltocht zijn zij van de partij.
DSC03582.jpgDeze dames zijn slechts drie van de ongeveer twintig deelnemers aan de scootmobieltraining van vanmiddag bij Nederlandse Rode Kruis van de afdeling Leidschendam-Voorburg.  Eén van de andere deelnemers  vindt dat je met de auto lang niet overal kunt komen. “Met de scootmobiel kom je op véél mooiere plekken!”
We genieten van de zon, koffie, thee en overheerlijke zelfgemaakte appeltaart op het terras van theehuis Jansland. Fonds 1818 sponsorde de versnaperingen. 

De training
Het doel van de training is tweeledig. De deelnemers raken vertrouwder met hun scootmobiel en doen contacten op om er met elkaar op uit te gaan.
DSC03559.jpgDe scootmobieltraining van vanmiddag bestaat uit een parcours met lastige situaties (zoals achtjes rijden, achteruit rijden en achteruit inparkeren). Direct aansluitend wordt een mooie route gereden om de geleerde vaardigheden direct in praktijk te brengen. Onderweg was​ er een tussenstop met drinken en koekjes, gebakken door leerlingen Zorg en Welzijn van VMBO STIP.