Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk (off line) Actueel Nieuws Strijd tegen malaria
19 december 2009 |

Strijd tegen malaria

​12 leerlingen van CSG Calvijn hebben op de locatie het Groene Hart een actie georganiseerd om geld op te halen voor de strijd tegen malaria. Dit jaar staat de actie serious request - georganiseerd door het Nederlandse Rode Kruis

in samenwerking met 3FM - in het teken van de ziekte malaria. Een ziekte die meer slachtoffers maakt dan bijvoorbeeld aids.

 
De leerlingen hebben ruim 90 kerst-zuurstokken verkocht in de onderbouw en daarnaast zelfgebakken taarten verkocht op school.
 
Zaterdag 19 december heeft het tuincentrum "Het Staelduinse bos" een ruimte beschikbaar gesteld om actie te voeren. Vanaf 09.00 uur werd een kraampje ingericht met vlaggen van CSG Calvijn, het Rode Kruis en zelfgemaakte posters over malaria. De leerlingen liepen die dag in t-shirts van het Rode Kruis, voor een goede herkenning.

Voor de donaties was een malariamug gemaakt, die als collectebus dienst deed. Daarnaast hadden de leerlingen zelfgemaakte baksels meegenomen, voor de verkoop. Aan het einde van de dag bleek dat de netto opbrengst ruim € 240,-- was. Hiervoor kan het Rode Kruis 48 muskietennetten aanschaffen en verstrekken. Geweldig gedaan jongens en meiden, dank je wel!
 
Voor zowel de Afdeling Barendrecht van het Rode Kruis en CSG Calvijn was deze samenwerking - in het kader van maatschappelijke stage - nieuw, maar zeker voor herhaling vatbaar. Tenslotte nog een woord van dank voor de stage-coördinator van het Groene Hart, voor het werk achter de schermen.
 
Meer informatie CSG Calvijn, locatie Groene Hart >> 
 
Meer informatie Serious Request 3FM >>