Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk (off line) Actueel Nieuws Terugblik op het Zomerfeest 2013
9 juli 2013 |

Terugblik op het Zomerfeest 2013

Zaterdag 6 juli heeft de afdeling Barendrecht van het Nederlandse Rode Kruis zich gepresenteerd op het zomerfeest op het oude dorp. Onder een heerlijk zomers zonnetje werd aan de voorbijgangers informatie verstrekt over het werk van de afdeling voor de plaatselijke bevolking.

Het thema dit jaar was EHBO. Passanten konden hun EHBO verbandtrommel laten controleren op inhoud en datum. Tegelijkertijd konden de klanten verbandmiddelen voordelig aanschaffen, met dank aan de medewerking van de apotheek uit Rhoon.

Zomerfeest2013a.jpgZomerfeest2013b.jpg 

Onze vrijwilligers werden daarbij ondersteund door leerlingen uit het voortgezet onderwijs, die hiervoor uren konden schrijven voor hun maatschappelijke stage.

De leerlingen hebben naast de verbandtrommel controles aan de kraam ook diverse eetcaf├ęs en de verbandtrommel van de organisatie kunnen controleren en mogen aanvullen. Naast het verstrekken van informatie en de verbandtrommel service, werden er ook leuke gadgets van het Rode Kruis verkocht.

Geïnteresseerden konden informatie krijgen over onze EHBO cursus, die in het najaar zal starten. Inschrijven voor deze cursus is nog steeds mogelijk. Voor meer informatie:

Zomerfeest2013c.jpgZomerfeest2013d.jpg