Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk (off line) Actueel Nieuws TV-campagne tijdens de collecteweek 2014
6 juni 2014 |

TV-campagne tijdens de collecteweek 2014

We zijn er trots op dat het Nederlandse publiek vanaf donderdag 12 juni niet om het Rode Kruis heen kan. Vanaf die datum is namelijk veelvuldig onze campagne op tv te zien die aandacht vraagt voor kwetsbare ouderen in nood en de hulp van het Rode Kruis. 
In de TV-spot zien we een oudere dame in huis vallen en vervolgens wordt de vraag gesteld wie haar kan helpen. Het antwoord is ons allen bekend: natuurlijk helpt het Rode Kruis! Want door deel te nemen aan de contactcirkel van het Rode Kruis blijft deze dame niet onopgemerkt in huis liggen. Ook de andere zelfredzaamheidsactiviteiten zoals Sterk door je Netwerk en Risico’s in en om het huis leiden ertoe dat ouderen minder kwetsbaar zijn. De TV-spot sluit af met een oproep aan het publiek om te doneren via SMS of tijdens de collecteweek geld te geven aan de collectant.

Hoe werkt het doneren via SMS?
Het publiek kan doneren door een sms'je met de tekst 'RODE KRUIS' naar 4333 te sturen. De eenmalige gift van € 2 wordt van het beltegoed afgeschreven of meegenomen in de abonnementskosten. Dit nieuwe systeem 'GEEF-mobiel' is bruikbaar voor elke mobiele telefoon (ook een gewone) met of zonder abonnement. De opbrengst van ‘Geef mobiel’ gaat naar de Rode Kruis afdelingen.