Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk (off line) Actueel Nieuws Vergeten liedjes - 2014
25 september 2014 |

Vergeten liedjes - 2014

Het Rode Kruis heeft in samenwerking met achttien Nederlandse artiesten een album samengesteld. Met de verkoop van de cd 'Vergeten liedjes voor vergeten kinderen' hoopt het Rode Kruis geld op te halen voor kinderen in conflictgebieden zoals Syrië, Zuid-Soedan en de Centraal Afrikaanse Republiek.

Achttien artiesten hebben een nummer gedoneerd dat op de plank is blijven liggen en dus nooit op een album is verschenen. Grote namen zoals BLØF, The Scene, Ilse de Lange & JB Meijers, Racoon, Go Back To The Zoo en Triggerfinger hebben een nummer gedoneerd.

Ook Niels Geusebroek, Jett Rebel, Milow, De Staat, White Lies, Marike de Jager, Janne Schra, Tessa Rose Jackson, Kovacs, Greg Holden, A Balladeer en Fink staan op het album.

Vergeten slachtoffers

"Met dit album wil het Rode Kruis aandacht vragen voor die miljoenen mensen in conflictgebieden", zegt Gijs de Vries, algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis:. "De allerkleinsten, de kinderen, zijn daarin het meest kwetsbaar. Je zou hen de vergeten slachtoffers kunnen noemen. Er is nog heel veel meer hulp nodig en daar zijn helaas onvoldoende middelen voor. Ik hoop dan ook dat Nederland het album massaal gaat downloaden."

Eric Corton, ambassadeur van het Rode Kruis en tevens televisie- en radiomaker, is een van de drijvende krachten achter dit initiatief. "Wat er op dit moment in deze landen gebeurt gaat me enorm aan het hart. Daarom vind ik het fantastisch dat we zoveel mooie en goeie artiesten hebben gevonden die met hun muziek een bijdrage willen leveren aan de hulpverlening van het Rode Kruis."

Voor acht euro is de hele cd te downloaden op de site van de hulporganisatie of op iTunes.

​Bron: www.nos.nl