Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk (off line) Actueel Nieuws Winterfeest 2012
29 december 2012 |

Winterfeest 2012

Scholen in actie voor Serious request

Afgelopen weken zijn leerlingen actief geweest voor 3FM Serious Request, bekend van het glazen huis. Leerlingen van Calvijn Groene Hart, Dalton, Edudelta en Focus hebben op school en op het winterfeest actie gevoerd tegen babysterfte, het thema van 2012.


Op Calvijn en Dalton werden in de 
pauze lekkere, ongezonde snacks verkocht voor het goede doel.  Daarnaast waren leerlingen actief met het doen van boodschappen voor oudere mensen en het ophalen en inleveren van lege flessen. De leraren op Calvijn konden op

bestelling zelf gebakken koekjes en cupcakes kopen. Voor het winterfeest van 15 december werden door de vier voortgezet onderwijs scholen de handen ineengeslagen. Samen met het Rode Kruis Barendrecht enstagecoördinator Konekto werden voorbereidingen getroffen voor het verkopen van kerstartikelen, warme chocolademelk, zelfgebakken cupcakes, Turkse pizza's en speciaal voor honden en katten samengestelde cadeautjes.

In het totaal zijn ruim 70 leerlingen betrokken geweest bij de acties voor het glazen huis en zij hebben € 1.945 opgehaald voor het goede doel.
 ​