Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk (off line) Dit doen we Maatschappelijke stage

Maatschappelijke stage

Maatschappelijke Stage bij het Nederlandse Rode Kruis?

De afdeling Barendrecht-Ridderkerk van het Nederlandse Rode Kruis biedt het hele jaar door stageplaatsen aan.
 

Kermis

Eind april wordt de kermis in Barendrecht voor één middag opengesteld voor mensen met een beperking. Het Rode Kruis helpt deze mensen op de kermis met het in- en uitstappen van attracties, het rondlopen of rondrijden en gewoon klaar te staan voor een praatje.

Wij zoeken leerlingen om de vrijwilligers van het Rode Kruis te assisteren.

Geef je snel op, want dit is een erg populaire stage. Behalve dat je andere mensen een geweldige middag bezorg, kan je zelf ook gratis in de attracties als je als begeleider meehelpt.

 

Zomerfestival

Op de laatste zaterdag van juni is er het jaarlijkse zomerfestival in Barendrecht. Het Rode Kruis staat daar met een kraampje voor promotie van de afdeling Barendrecht-Ridderkerk.
Wij zoeken leerlingen om met onze vrijwilligers bij het kraampje aanwezig te zijn, mensen aan te spreken, artikelen uit te delen, etc.

 

Collecte: 

Eind juni organiseert het Nederlandse Rode Kruis de nationale collecte. Loop mee met een volwassen vrijwilliger.

 

Dag voor gehandicapten

Begin oktober wordt op een zaterdag een dag voor gehandicapten georganiseerd in sporthal Aksent in Barendrecht. Deze mensen krijgen activiteiten aangeboden (spelletjes) en er wordt voor optredens en catering gezorgd.

 

Wij zoeken leerlingen die onze vrijwilligers ondersteunen bij de spelletjes.

 

Serious request:

Wie kent niet de landelijke actie met het glazen huis. De afdeling Barendrecht-Ridderkerk organiseert met de scholen allerlei activiteiten om geld voor dit goede doel in te zamelen. Samen met een aantal leerlingen gaan we naar het glazen huis om het geld af te geven.

 

Winterfeest: 

In december wordt in het oude dorp van Barendrecht het winterfeest georganiseerd. Het Rode Kruis is daarbij aanwezig en vraagt daar aandacht voor Serious request.

 

Verzin zelf een stage! 

Ga eens koffie drinken op het dorp met eenzame mensen, gewoon een praatje maken, een keertje zelfgebakken koekjes uitdelen in Borgstede. Heb je een idee, meld je dan aan via school of via de website van het Rode Kruis Barendrecht-Ridderkerk.

 
Voor meer informatie over maatschappelijke stages kunt u ook de website van het Nederlandse Rode Kruis raadplegen:
Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
​​​
 
​​​