Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk (off line) Dit doen we Serious Request

Serious Request


Ieder jaar zet 3FM zich samen met het Nederlandse Rode Kruis in voor een stille ramp. Dit jaar maakt Serious Request zich sterk voor moeders die geraakt zijn door oorlog en conflicten. De NTR:Schooltv-site Eigenwijzer.nl zal ook nu weer een lespakket aanbieden bij dit thema.

Moeders in oorlog
Drie dj's zitten vanaf 18 december 2011 zes dagen lang in het Glazen Huis in Leiden. Daar draaien ze platen voor een stille ramp die wereldwijd meer dan 10 miljoen vrouwen in oorlogen raakt. Een stille ramp, omdat de nood van deze moeders onzichtbaar blijft, terwijl zij ten tijde van oorlog juist de stille kracht van een gezin zijn.
 
Doe mee
Ieder jaar komt een groot aantal scholen tijdens 3FM Serious Request in actie. Ook dit jaar kan uw school meedoen door lessen over het thema te geven en geld in te zamelen. Met het lesmateriaal van NTR:Schooltv kunt u het thema van Serious Request 2011 in de klas behandelen.

Lespakket
Het lespakket zal bestaan uit achtergrondinformatie over moeders in oorlogen; lessuggesties, clips uit de Schooltv Beeldbank, vragen en opdrachten voor vmbo, havo en vwo. Het lespakket sluit aan bij de vakken maatschappijleer, verzorging, geschiedenis, economie, aardrijkskunde, tekenen, handvaardigheid en CKV. Ook kunt u het lespakket vakoverstijgend of als kerstproject inzetten.

Downloaden
Vanaf 19 september is het lespakket gratis te downloaden. Ook kunt u gastlessen door het Rode Kruis aanvragen. Bovendien komt er op Eigenwijzer.nl nog meer informatie en nieuws te staan, zodat leerlingen precies weten waar 3FM Serious Request 2011 om draait!

Bekijk hier de Serious Request 2010 pagina op Eigenwijzer over kinderen en aids.

Een gastles aanvragen kan via: 3fm@redcross.nl of bij de coordinator maatschappelijke stage in Barendrecht: Stuur een e-mail