Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk (off line) Dit doen we Sociale Hulp Maatschappelijke stage

Maatschappelijke stage

​In december 2009 heeft de afdeling Barendrecht samen met CSG Calvijn actie gevoerd voor het glazen huis.

Ook in 2010 zal het Rode Kruis Barendrecht maatschappelijke stages bieden voor onder andere Serious Request.
 
Op 27 april 2010 hebben 11 leerlingen van het CSG Calvijn de vrijwilligers van de afdeling Barendrecht ondersteund tijdens de jaarlijkse kermis voor verstandelijk gehandicapten

Beschikbare stages Barendrecht

Momenteel hebben we nog enkele stageplaatsen beschikbaar
Voor vragen of bij interesse, ​Stuur een e-mail
 
Zomerfestival: Op zaterdag 26 juni is er van 10.00 tot 17.00 uur het jaarlijkse zomerfestival in Barendrecht. Het Rode Kruis staat daar met een kraampje voor promotie van de afdeling Barendrecht. Wij zoeken leerlingen om met onze vrijwilligers bij het kraampje aanwezig te zijn, mensen aan te spreken, goodies uit te delen, etc.
 
Dag voor gehandicapten: Op zaterdag 9 okober 2010 wordt op een zaterdag een dag voor gehandicapten georganiseerd in sporthal Aksent in Barendrecht. Deze mensen krijgen activiteiten aangeboden (spelletjes) en er wordt voor optredens en catering gezorgd. Wij zoeken leerlingen die onze vrijwilligers ondersteunen bij de spelletjes. Deze stage kan de hele dag, maar ook alleen de ochtend of de middag ingevuld worden.
 
Serious request: Het glazen huis zal in 2010 in Eindhoven staan, het thema is nog niet bekend. Maar zeker is dat in november en december weer deelgenomen kan worden aan allerlei activiteiten en uren voor MaS verdiend kunnen worden.
 
Kermis: eind april 2011 (inschrijven nog niet mogelijk) wordt de kermis in Barendrecht opengesteld voor mensen met een beperking. Het Rode Kruis helpt deze mensen op de kermis met het in- en uitstappen van attracties, het rondlopen of rondrijden en gewoon klaar te staan voor een praatje.
Wij zoeken leerlingen om de vrijwilligers van het Rode Kruis te assisteren.
Tijd van circa 13.00 uur tot 16.00 uur. Extra uren zijn te verdienen door het maken van een verslag en foto's voor deze website.
 
Voor meer informatie over maatschappelijke stages kunt u ook de website van het Nederlandse Rode Kruis raadplegen