Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Barendrecht-Ridderkerk Wat kunt u doen Aanmelden vrijwilliger

Aanmelden vrijwilliger

Word ook vrijwilliger

​Bent u tijdens het bezoek aan onze website al enthousiast geworden? Onze afdeling kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken voor uiteenlopende activiteiten. 


Sociale hulp in Nederland

 
Eenzaamheid verminderen
Het doel van onze sociale hulp is het verminderen van eenzaamheid en het vergroten van de zelfredzaamheid. En is gericht op chronisch zieken, gehandicapten en andere mensen  die eenzaam zijn.
 
Eenzaamheid is iets gevoelsmatigs. Zoals een onplezierig gevoel, een gevoel van verlatenheid. In Nederlandse is 1 op de 10 mensen ouder dan 12 jaar sterk tot zeer sterk vereenzaamd. Bij gehandicapten en chronisch zieken is dit zelfs 1 op de 6 mensen.
 
Ook onder jongeren komt veel eenzaamheid voor.  1 Op de 14 jongeren is sterk of zeer sterk vereenzaamd. Bij jongeren met een handicap of chronische ziekte is dit zelfs bijna 1 op de 8!
 
Vriendendiensten door vrijwilligers
Vrijwilligers van onze afdeling van het Rode Kruis helpen vereenzaamde mensen met zogenaamde "vriendendiensten".  De hulp vindt plaats in de vorm van sociale contacten. Dat kan door regelmatige huisbezoeken en groepsbijeenkomsten. Maar ook door sportbegeleiding, computerhulp / internetles, tandemfietsen, oppashulp, recreatieve activiteiten enzovoort.
 
Nieuwe vrijwilligers zijn in bij ons altijd welkom.
Om aan de vraag naar hulp te blijven voldoen is de afdeling blijvend op zoek naar nieuwe vrijwilligers.
 
Voor vragen of belangstelling, stuur even een mailtje aan:
 
Voorzitter
​Tony Bostelaar
Stuur een e-mail​
​​