Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Bergen op Zoom Nieuws Bikers Rode Kruis Bergen op Zoom doen examen
8 juni 2016 |

Bikers Rode Kruis Bergen op Zoom doen examen

​Koopzondag van 5 juni was de binnenstad van Bergen op Zoom even het decor van verschillende scenario's voor oefeningen van het bikers team van Rode Kruis afdeling Bergen op Zoom.

Koopzondag van 5 juni was de binnenstad van Bergen op Zoom even het decor van verschillende scenario's voor oefeningen van het bikers team Rode Kruis.

Winkelend publiek stonden even raar te kijken als er uit het niets bikers aan kwamen rijden op weg naar iemand die in paniek was of agressief reageerde.

Tijdens de oefeningen kregen de cursisten te maken met verschilde factoren; Agressie, EHBO, Veiligheid en publieksdomeinen. Dit alles was onder professionele begeleiding van Boabikers uit Rijen die onder andere opleidingen verzorgen voor bikers van de Politie, door het hele land. 

Hun uitstraling zegt genoeg op straat wordt al snel duidelijk dat het om een goed georganiseerde oefening gaat. Public wordt vrij snel geïnformeerd om escalatie te voorkomen of sterker nog dat er een melding wordt gedaan bijvoorbeeld bij 112. Zo realistisch mogelijk oefenen dat werk en het liefst op het werkterrein ( op straat) waar de bikkers het meeste mee te maken hebben zo ook tijdens de koopzondag in Bergen op Zoom. Alle bikers hebben de dag afgesloten met een examen en zijn allemaal geslaagd. Rode Kruis gaat in de toekomst meer mensen opleiden. Heeft u intresse neem dan gerust contact ons op via 0614-235040 of stuur een email naar vrijwilligers@rodekruisboz.nl​

 

 

Artikel delen?