Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Berkelland Wil jij helpen mensen zelfredzamer te maken?

Wil jij helpen mensen zelfredzamer te maken?

​​Rode Kruis Berkelland start samen met Coöp Ruurlo het project 'Zelfredzaamheid in en rondom het huis'. Hiervoor zoeken wij nog vrijwilligers!

Artikel delen?

​Als Rode Kruis streven wij naar een samenleving waarin mensen elkaar kunnen en willen helpen. Daarom start in november aanstaande ons lokale project 'Veiligheid in en rondom het huis voor zelfstandig wonenden'.

Dan starten wij door gezamenlijk huisbezoeken af te leggen ​bij ouderen die zelfstandig wonen. Het project is een pilot die we in Ruurlo beginnen en waaraan de plaatselijke Coöp meewerkt. Het doel is om de zelfredzaamheid, waaronder brandveiligheid en inbraakpreventie, in kaart te brengen en daar waar nodig over te adviseren. 

Rode Kruis Berkelland heeft daarom besloten een nieuwe groep vrijwilligers te zoeken die deze huisbezoeken gaat afleggen.

Omdat deze vrijwilligers bij diverse inwoners over de vloer komen zullen zij goede kennis moeten hebben van diverse aspecten met betrekking tot zelfredzaamheid, brandveiligheid, inbraakpreventie, de sociale kaart van Ruurlo, (begeleidings)mogelijkheden vanuit de gemeente en andere professionele organisaties. 

Daarom krijgt deze groep via een online training en een training op zaterdag 29 oktober de gelegenheid zich op te leiden tot nieuwe 'Vrijwilliger Zelfredzaamheid bij Rode Kruis Berkelland'. Deze trainingen worden onder andere georganiseerd door:

- Rode Kruis Berkelland

- Brandweer

- Politie

Na de opleiding zullen de deelnemers gecoacht blijven worden bij het project dat we gaan starten in november in Ruurlo.

Waar kun je terecht voor informatie? Of kun je je aanmelden?

Bel Desiree Nusink op 0611758134 of mail: dnusink@rodekruis.nl