Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Borne Dit doen we EHBO en Noodhulp

EHBO en Noodhulp

EHBO Rode Kruis Borne en Hengelo werken samen

Vanaf augustus 2016 gaan de EHBO groepen van het Rode kruis Borne en Hengelo samen de herhalingslessen volgen. De lessen vinden plaats in Hengelo, de reanimatie lessen in Borne. De agenda voor de lessen is vanaf augustus op deze site te lezen.

Basiscursus EHBO

U kunt bij ons verschillende cursussen volgen, de mogelijkheden ziet u hier. U kunt kijken wanneer er bij u in de buurt een cursus aangeboden wordt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de kosten. Klik hier om te zien wat jouw zorgverzekeraar vergoedt.

Jeugd EHBO

Februari 2017 starten we wederom met een EHBO jeugdgroep; leeftijd vanaf 10 jaar. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Patricia Veerman. Klik hier (pdf aanmelding EHBO​​ jeugdcursus invoegen) voor meer informatie en aanmeldgegevens. Kosten bedragen € 50,- Veel zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de kosten. Klik hier om te zien wat jouw zorgverzekeraar vergoedt.

EHBO bij baby's en peuters

In Borne gaan we, bij voldoende belangstelling twee keer een workshop geven, in het najaar en in het voorjaar. Klik hier voor meer informatie. De groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal 12 personen. Data zijn nog niet bekend, wanneer u zich als groep aanmeldt kan dit op een voor u gunstig tijdstip gepland worden. Kosten bedragen € 55,-. Veel zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de kosten. Klik hier om te zien wat jouw zorgverzekeraar vergoedt.

EHBO voor asielzoekers

Enkele keren per jaar geeft het Rode Kruis Borne Engelstalige EHBO cursussen en workshops in het AZC Azelo aan asielzoekers. Wilt u hier meer over weten, neem contact met ons op.

Red Cross Challenge

In september/oktober 2017, op een zaterdag, zal er een Red Cross Challenge georganiseerd worden in Borne. In één dag leren we je de basis van EHBO. De theorie die behandeld wordt, is gelijk aan Snelcursus EHBO. Ieder onderdeel wordt afgesloten met een Challenge, een uitdagende opdracht waarin je in teams tegen elkaar strijdt. Het is dus een educatieve dag in een ontspannen sfeer. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

a. Bewusteloosheid
b. Verslikking
c. Huidwonden
d. Brandwonden
e. Letsel van botten, gewrichten en spieren
f. Vergiftiging

Er zijn maximaal 70 plaatsen beschikbaar. De Challenge wordt u aangeboden door het Rode Kruis Borne ter ere ​​van het 70-jarige bestaan van de afdeling Borne en het 150-jarige bestaan van het Nederlandse Rode kruis. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom.
Voor aanmelden mail naar rodekruisbo@live.nl.