Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Borne Dit doen we Recreatieve activiteiten

Recreatieve activiteiten

Het Rode Kruis Borne organiseert allerlei recreatieve activiteiten voor diverse doelgroepen zoals ouderen, gehandicapten en jongeren.

Maatschappelijke stages 

Leerlingen van Twickel kunnen bij het Rode Kruis Borne hun maatschappelijke stage volgen. Er zijn allerlei mogelijkheden, van koffieschenken bij het Praathuis tot het organiseren van een discomiddag voor gehandicapte kinderen.

Gehandicapte jeugd

Enkele keren per jaar worden er activiteiten georganiseerd voor gehandicapte jongeren in Borne. Dat varieert van puzzeltochten en discomiddagen tot bloemschikken.

Ontspanningsmiddag

Twee keer per jaar is er een ontspanningsmiddag voor ouderen in het Dijkhuis. Met cabaret, muziek en/of zang. De bijeenkomsten zijn zeer populair, er zijn gemiddeld zo’n 250 mensen!

Begeleid winkelen

Enkele keren per jaar gaan vrijwilligers samen met zieken en/of ouderen naar Ikea. Daar wordt koffie gedronken en gewinkeld. Een leuk en goed bezocht uitje.

Dijkhuis

Een keer per maand gaan vrijwilligers naar het Dijkhuis om te helpen met sociale activiteiten voor de bewoners.

Scootmobiel tochten

In samenwerking met andere organisaties worden er scootmobieltochten georganiseerd. Onderweg is er altijd een 'pleisterplaats' geregeld, waar koffie of thee gedronken kan worden. De routes voeren door het prachtige Twentse landschap!

Voor meer informatie of om je aan te melden mail naar rodekruisbo@live.nl of bel 074-2660318.