Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Brummen Nieuws Project Hartveilig Wonen blijft groeien
6 juni 2015 |

Project Hartveilig Wonen blijft groeien

De werkgroep Hartveilig Wonen biedt vrijwilligers de mogelijkheid elkaar te leren kennen. Tijdens een eerste informele bijeenkomst in Hall kregen de deelnemers aan het project niet alleen een denkbeeldige pluim, maar ook interessante informatie.

Hartveilig Wonen is een burgerinitiatief van de Brummense wijkraden, dat is uitgegroeid tot een netwerk dat acute hulp biedt in geval van een hartstilstand. Er is een werkgroep, die bestaat uit leden van de wijkraden, vrijwilligers van het Rode Kruis en mensen die zich op persoonlijke titel inzetten. De werkgroep zet zich in om in de gemeente een sluitend netwerk van vrijwilligers en AED’s te realiseren. Hart Veilig Wonen heeft ten doel om de overlevingskansen te verhogen van mensen die getroffen worden door een hartfalen.

In het project spelen ook sponsoren een belangrijke rol. De werkgroep heeft zelf geen geld om AED’s en beveiligde buitenkasten te plaatsen. Een groot aantal sponsoren heeft geld gedoneerd, de eigen AED bij Hartveilig Wonen aangemeld en soms ook deze AED in een buitenkast geplaatst. Op dit moment zijn in de gemeente Brummen veertig AED’s bij Hartveilig Wonen aangemeld, waarvan de helft van dit aantal AED’s ook daadwerkelijk 24 uur per dag bereikbaar is.
Ongeveer 280 mensen die wonen of werken in de gemeente Brummen hebben zich inmiddels bij het project aangemeld. Zij zijn allemaal opgeleid en volgen jaarlijks een herhalingstraining. Elke vrijwilliger mag aangeven op welke dagen en tijden actief ingeschakeld kan worden. Ze hoeven dus niet 24/7 paraat te staan.

 

Artikel delen?