Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Brunssum Dit doen we Opleidingen

Opleidingen

 

Cursus “BLS + bediener AED”

 

Cursus ambulancezorg (6).JPG 

BLS staat voor Basic Life Support. Voor de meeste mensen beter bekend als reanimeren. Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In een training van ongeveer 6 uur leert u hoe u iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen. Met de vaardigheden die u op deze cursus leert kunt u de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. De instructeur leert u aantal stappen die u moet doorlopen wanneer u geconfronteerd wordt met een slachtoffer van een hartstilstand. U leert het slachtoffer te beademen en borstcompressies (hartmassages) te geven.

 

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kunt u het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geeft u het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.

 
Wat leert u in deze cursus?
De cursus staat hoofdzakelijk in het teken van reanimeren. U leert volgens de laatste richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad de volgende handelingen toe te passen:
  • Reanimatie
  • Bediening AED
Ook wordt de werking van de AED uitgelegd en worden er verschillende scenario's geoefend.
 
Voor iedereen, dus ook voor u!
De cursus is voor iedereen, U hoeft geen EHBO-cursus gevolgd te hebben. Wél moet u (lichamelijk) in staat zijn de handelingen uit te kunnen voeren.
 
Praktische informatie:
De cursus bestaat uit een ochtend van 4 uur. De cursus wordt gegeven door gediplomeerde instructeurs BLS/AED (reanimatie).
 
Wat kost het?
Het cursusgeld bedraagt € 45,00 inclusief lesmateriaal en betaling geschiedt vooraf door contante betaling.
 
Start cursus:
Zaterdag 10 en 24 oktober 2015.
 
Cursusvoorwaarden voor gratis deelname:
Gratis deelname voor burgers van Brunssum die deelnemen aan het project "Brunssum Hart Voor Elkaar". Aanmelden Burgerhulpverlening Limburg.
Deelnemers van het project dienen in het bezit te zijn van een mobiele telefoon. De inschrijving geldt voor de duur van de gehele cursus. Er vindt geen restitutie plaats van het reeds betaalde cursusgeld.
 
Annulering
De deelnemer kan (schriftelijk via mail) annuleren tot uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus. Bij annulering binnen twee weken vóór aanvang van de cursus wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht. Indien wij voor aanvang van de cursus geen annulering hebben ontvangen dan wordt het gehele bedrag berekend.
 
Uitreiking certificaat
Het “certificaat AED”, kunt u zelf uitprinten zodra deze door de instructeur is toegekend, dit duurt ongeveer 2 weken.
 
Informatie
Meer informatie en aanmelding, neem gerust contact met:
Rode Kruis Brunssum: brunssum@rodekruis.nl