Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Brunssum Dit doen we Zelfredzaamheid Bijzondere Vakanties

Bijzondere Vakanties

​​Bijzondere vakanties.jpg

U wilt een paar dagen weg van huis. Niet zo eenvoudig als je een ziekte of handicap hebt! Het Rode Kruis kan u helpen. Het Rode Kruis organiseert vakanties voor mensen die door de lichamelijke, psychische en sociale verzorging die ze nodig hebben niet (meer) zelfstandig op vakantie kunnen. Artsen, verpleegkundigen en vrijwilligers zetten zich in om u van een onbezorgde vakantie te laten genieten.      

Vakantiegasten met een chronische ziekte, psychiatrische problemen, een handicap of dementie kunnen bij het Rode Kruis terecht. Ook voor gezinnen met een ziek kind, echtparen en samenwonenden waarvan één van beiden gehandicapt of ziek is worden vakanties georganiseerd.

​Samenwerking
Sinds 2013 werkt het Rode Kruis intensief samen met twee andere organisaties: Stichting de Valkenberg en Stichting Groepshotel IJsselvliedt. Dankzij deze mooie samenwerkingen kan het Rode Kruis ook in 2014 de Bijzondere Vakanties in de speciale locaties voortzetten. Met net zo veel enthousiasme, aandacht en kwalitatieve zorg als in de afgelopen zestig jaar.

  • Stichting de Valkenberg, onderdeel van De Gouden Leeuw Groep, exploiteert sinds juli 2013 Hotel De Valkenberg en Hotel De Paardestal.​
  • Stichting Groepshotel IJsselvliedt, een onderdeel van de PSDV, exploiteert vanaf 1 januari 2014 Hotel IJsselvliedt. 

​Vakantieschip en vakantiehuizen
Onze 'Bijzondere Vakanties' vinden plaats op vier prachtige locaties:
  • ​Het vakantieschip de J. Henry Dunant; heeft wisselende bestemmingen in de Nederlandse wateren.
  • Hotel IJsselvliedt, een tweehonderd jaar oud herenhuis in Wezep;
  • Hotel De Valkenberg, een landhuis in Rheden;
  • Hotel De Paardestal, een kleine knusse locatie in Rheden

De accommodaties zijn voorzien van de nodige aanpassingen. Denk aan hoog/laagbedden, tilliften en aangepast sanitair. Ook als u zware of specialistische zorg nodig hebt bent u hier van harte welkom. In overleg kunnen we nagenoeg iedere zorg ​bieden die nodig is. ​

 
Interesse?
Wilt u een paar dagen weg van huis?
     
We hebben jaarlijks een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, hierdoor kan een wachttijd ontstaan, dus meldt u tijdig aan en neem contact op met onze intakecoördinator.

Mevrouw Lilian Kroes
Tel. 06-125 115 14
E-mail: lkroes@rodekruis.nl