Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Bilt Actueel Nieuws Nieuwsbrief september 2016
30 september 2016 |

Nieuwsbrief september 2016

                                           

 ​

 Dinsdag 18 oktober algemene vergadering

Op dinsdag 18 oktober is er weer de jaarlijkse algemene vergadering voor onze vrijwilligers. Deze avond is in Maartensdijk (Toutenburg) en begint om 20.00 uur. 

 

  Oud papier ophalers

 

Een niet onaanzienlijk deel van de inkomsten van onze afdeling komt uit de opbrengst van het oud papier. Iedere 2de zaterdag van de maand wordt door onze opo's het oud papier in Groenekan met 2 vuilniswagens opgehaald. U zult u afvragen wat een opo is. Een opo is een Oud Papier Ophaler. Achter iedere vuilniswagen lopen 2 opo's. Per maand zijn er dus 4 opo's nodig. Vaak zijn dit dezelfde mensen (Ad, Cindy, Sabine, Corrie, Freek, Cor of Jochem), maar ook zij zijn wel eens verhinderd en dan wordt er in de overige vrijwilligers van onze afdeling naarstig gezocht naar een opo. Gelukkig is er altijd wel een vrijwilliger te vinden die wil invallen.

Maar afgelopen maand was dat toch wel een probleem. De vrijwilligers van onze sociale tak stonden met een kraam op de Oldtimermarkt bij en rond de Dorpskerk en onze hulpverleners werden ingezet op de Kunstmarkt. En juist uit deze vrijwilligers komen de opo's. Maar het is gelukt om een opo van de Maartensdijkse Volleybalvereniging Salvo '67 te lenen. We zijn Dick Uittenbosch dan ook heel dankbaar voor zijn invalbeurt.
Tijdens dit ophalen van het oud papier is er altijd wel wat te beleven. Soms waaien de kliko's gewoon door de straat, maar Freek had deze keer weer voor warm, zonnig, droog en gezellig weer gezorgd. Ons vaste adres voor de pauze was helaas gesloten, maar Henny was bereid voor de koffie/thee met wat lekkers te zorgen. Alles liep dus op rolletjes, maar aan het eind van de ochtend ontstond er toch wat paniek. Er kwam van alle kanten telefoontjes, dat er ergens in de route iets verkeerd gegaan was. Er was meer meegegeven dan de bedoeling was. Er werd zelfs over een schade van minimaal € 2.000,= gesproken. En of we maar even die dozen uit de wagen wilde halen en terugbrengen. Maar onze vuilniswagens persen alles met enorm geweld in elkaar, dus werd verteld, dat er helaas niets meer te redden was. Maar daar hadden we buiten de doorzettingsvermogen van onze vaste chauffeurs Wim en Dick gerekend. Het is Wim na lang zoeken gelukt in die enorme berg samengeperst papier, karton, en andere rotzooi de bedoelde dozen te vinden. Ze waren wel smerig, maar de inhoud zat in plastic en was nog redelijk te gebruiken. Diezelfde middag heeft Wim de dozen teruggebracht naar Groenekan.

Iedereen weer helemaal blij. En denk je nu: ik wil ook wel eens achter de vuilniswagen als opo. Het kan. Meldt je aan bij Freek. En bijna iedereen kan het.

 


 Andere activiteiten

De verschillende activiteiten in Toutenburg (Maartensdijk) en de Rinnebeek in Bilthoven.

 

Contactmiddagen "Rinnebeek" 2016  
Woensdag 26 ​oktober Spelletjes
Zaterdag 5 novemberBuffet
Woensdag 30 novemberBingo​
Woensdag 14 decemberGezamenlijke bijeenkomst voor Kerst
 

De middagen zijn van 14.00 uur tot 16.00 uur
Locatie : Rode Kruis gebouw aan de St. Laurensweg in de Bilt.
Henny van Engelen  0346-212729

Cindy van Engelen  06-12709205

 

Koffie ochtenden "Toutenburg" 2016  
Woensdag 5 oktober spelletjes
Woensdag 19 oktober spelletjes
Woensdag 2 – 16 - 30 november​ 2 bingo/ 16 / 30 spelletjes
2 november Mode verkoop Hip Mode14.00 uur tot 16.00 uur
Zaterdag 5 november Buffet
Zaterdag 19 november
Koffie drinken met Sinterklaas
Woensdag 14 december gezamelijke. bijeenkomst v. Kerst

 

Locatie : recreatie zaal Toutenburg woensdag van 9.30 / 11.30 uur
 Henny van Engelen  0346-212729
​Cindy van Engelen  06-12709205

 

Nieuwsbericht juli / augustus

Als je iets wilt melden, aankondigen of gewoon een leuk bericht hebt stuur dit dan naar: secretaris@rodekruis-debilt.nl

 

Gebruik ruimte Rinnebeek of Toutenburg

Wil je eens een keer de ruimte in de Rinnebeek (De Bilt) of Toutenburg (Maartensdijk) gebruiken om bijvoorbeeld je verjaardag te vieren dan is dit mogelijk. Je betaalt dan de helft van de prijs die we in rekening brengen voor externe gerbuikers. Informeer naar de mogelijkheden en de kosten bij de bekende beheerders.

 

Website

Kijk ook eens op onze website. Deze wordt nog steeds prima bijgehouden door Frank Roestenberg. Op de website vind je tegenwoordig ook de agtenda's van

Artikel delen?