Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Delft en Midden-Delfland Nieuws Demonstraties op de Delfiade Informatiemarkt
14 oktober 2016 |

Demonstraties op de Delfiade Informatiemarkt

2015-10-17 Rode Kruis - Delfiade-12.jpg Foto: Richard Jetten

Zaterdag 22 oktober staan onze vrijwilligers op de Markt in Delft. Bij het evenement de Delfiade laten EHBO-ers zien hoe je eerste hulp kunt toepassen, waarbij ook EHBO aan kinderen aandacht krijgt. Verder leggen ze uit hoe een AED-apparaat werkt, wat je moet doen bij een brandwond en ander letsel. Bij de stand kunnen bezoekers meer informatie krijgen over de andere activiteiten die we in en om Delft organiseren.

In Delft en omgeving hangen diverse AED-apparaten. Via de EHBO-app van het Rode Kruis zijn er al heel wat te vinden. Maar binnenkort worden alle locaties en apparaten gecheckt. Heel belangrijk, want een hartstilstand komt vaker voor dan je denkt. In Nederland worden per dag 30 mensen getroffen door een hartstilstand buiten het ziekenhuis! De eerste 6 minuten daarna zijn van cruciaal belang. Daarom is het belangrijk dat veel mensen weten wat ze moeten doen. Als er direct geholpen kan worden met reanimatie en het gebruik van een AED-apparaat is de kans op herstel groot.

Bij onze stand kan ieder zich laten voorlichten en meedoen aan de demonstratie. Ook kunnen bezoekers zich inschrijven voor een cursus EHBO en zich laten informeren over de andere activiteiten die we organiseren. Naast het geven van hulp in nood, richt het Rode Kruis zich ook op het voorkomen van ongevallen in en om het huis en het uitbreiden van je sociale netwerk.

Ben je enthousiast over het Rode Kruis en draag je het Rode Kruis een warm hart toe, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom als vrijwilliger. Wij staan je graag te woord.

Artikel delen?