Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Start samenwerking Rode Kruis en Schroeder van der Kolk
29 juni 2016 |

Start samenwerking Rode Kruis en Schroeder van der Kolk

​Met Hulpverlening bij Administratie helpt het Rode kruis mensen om weer orde, regelmaat en controle over hun financiën te krijgen. Op 23 juni werd officieel het startsein gegeven voor de samenwerking tussen het Rode Kruis afdeling Den Haag en Schroeder van der Kolk.​

EHBA_Schroeder_23_06_16_004.jpgFoto: Peter Busscher

De afdeling Den Haag van het Rode Kruis gaat de komende zes maanden in een pilot inloopspreekuren organiseren in de ​​kringloopwinkels van Schroeder van der Kolk. Tijdens de inloopspreekuren zullen de enthousiaste Rode Kruis vrijwilligers bezoekers te woord staan, hulp en advies verstrekken over financiën, administratie en zorg & welzijn. De organisatie wil met deze samenwerking de doelgroepen beter bereiken en dichtbij de mensen hulp aanbieden.

Na de pilotperiode van zes maanden en met goede resultaten zal de samenwerking voortgezet worden.

Aanwezig tijdens de kick-off waren Elly van der Vliet algemeen directeur van Schroeder van der Kolk, Jules Croonen districtsvoorzitter Rode Kruis en Daphne Talbot, manager van Rode Kruis afdeling Den Haag. Ze hebben allemaal positieve woorden uitgesproken over het initiatief en de samenwerking.

Naast de dagelijkse inloopspreekuren in de wijkwinkel van het Rode Kruis op de Leyweg 831 wordt de EHBA dienst dus uitgebreid met twee locaties van Schroeder van der Kolk.

Belangstellenden kunnen vanaf donderdag 23 juni 2016 terecht bij de volgende inloopspreekuren:

Schroeder van der Kolk, Loosduinsekade 156
Iedere woensdag en donderdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur

Schroeder van der Kolk, Westduinweg 196
Iedere donderdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur

Voor meer informatie: Email: Suzanne Vergeer, svergeer@redcross.nl

Telefoon: 06-31786838

Artikel delen?