Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Doetinchem Dit doen we Eerste hulp

Eerste hulp

Hulpverlening bij evenementen.
De EHBO-ers van het Rode Kruis afdeling Doetinchem zijn onmisbaar bij grote en kleine evenementen. We zijn er trots op dat we de hulpverlening bij de thuiswedstrijden van de selectie van "VV De Graafschap" voor onze rekening mogen nemen. Hetzelfde gebeurt ook bij het belofteteam. Wij waken dan vooral over het wel en wee van de supporters, maar zijn ook inzetbaar bij problemen bij de spelers.
Tijdens de jaarlijkse open dag zijn we er ook, waarbij we ook graag van de gelegenheid gebruik maken vrijwilligers voor ons hulpverleningsteam te werven (zie onderstaande foto).

Open dag vv GC 1.jpg

Ook is onze hulp in te roepen bij wielerwedstrijden, en bij sportdagen en andere activiteiten van scholen en bedrijven, waarbij de kans op behoefte aan Eerste Hulp zeer wel denkbaar is.
Het Eerste Hulpteam bestaat uit vrijwilligers die allen in het bezit zijn van een erkend Eerste Hulpdiploma met een AED-aantekening. Onze vrijwilligers worden regelmatig bijgeschoold om hun kennis en vaardigheden op peil te houden.
Indien men bij evenementen gebruik wenst te maken van onze hulp kunt u contact opnemen via mailadres Evenementen-doetinchem@rodekruis.nlCursussen en trainingen Eerste Hulp.
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Om daar zo goed mogelijk op voorbereid te zijn geven we cursussen in Eerste Hulp.
Ook verzorgen we trainingen in Reanimatie en het gebruik van de Automatische Externe Defribillator (AED).
Indien u belangstelling heeft voor een of meer van deze trainingen kunt u contact opnemen met Dhr. P. Romp, tel. 0314-361881.

Hartveilig Wonen.
Op initiatief van de ambulancezorg van Connexxion is het project "Hartveilig Wonen" gestart. Een aantal mensen van onze afdeling doet hieraan mee en wordt middels een sms-alert opgeroepen als er in hun buurt iemand wordt getroffen door een hartstilstand. Reanimatie voordat de ambulance arriveert verhoogt de levenskans en vermindert de kans op blijvende schade.

Voorlichting op scholen.
Het Rode Kruis afdeling Doetinchem verzorgt regelmatig voorlichting over de taken en werkwijze van het Rode Kruis op basisscholen en voortgezet onderwijs.
Op de praktijkschool Prakticon in Doetinchem worden jaarlijks aan een aantal leerlingen EHBO-lessen gegeven.