Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Dongen Actueel

Actueel

U bent terechtgekomen bij de afdeling Dongen van het Nederlandse Rode Kruis.

Deze plek is bedoeld voor hen die op zoek zijn naar hulp, voor zichzelf of voor een ander, op afdelingsniveau. Zowel voor onze actieve vrijwilligers als voor hen die overwegen om zich daarvoor op te geven is informatie beschikbaar. Kijk rustig rond op de verschillende pagina's en meldt ons uw vragen en opmerkingen.

De gemeente Dongen omvat de dorpskernen:

  • Dongen
  • Dongense Vaart
  • Klein-Dongen
  • 's Gravenmoer
  • 's Gravenmoerse vaart
Het Rode Kruis van de afdeling Dongen heeft geen eigen accommodatie. Voor bestuursvergaderingen mogen wij gebruik maken van een vergaderruimte in de Volkcaert in Dongen.
Mocht u nog informatie missen of misschien tegen onderdelen op de website aanlopen die niet goed werken, meldt dit dan aan de webmaster.
Jong ontmoet oud bij het Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis in Dongen biedt nu al voor het vierde jaar maatschappelijke stageplaatsen aan. Dit jaar liepen 20 leerlingen van het Cambreurcollege een maatschappelijke stage in het kader van het programma “ Meet & Greet · Jong ontmoet oud”.
Het “Jong ontmoet oud-programma” is een uniek sociaal hulpproject, dat oud en jong met elkaar in contact brengt. Alhoewel het Dongense Rode Kruis zich niet alleen richt op eenzame ouderen, valt het project onder eenzaamheidsbestrijding. Eenzaamheid is een steeds groter wordend probleem in Nederland. Steeds meer ouderen bevinden zich in een sociaal isolement. Het project heeft een tweeledig doel; enerzijds biedt het hulp aan ouderen, anderzijds maakt het de jongeren maatschappelijk actiever.

     Lees meer: Jong ontmoet oud bij het Rode Kruis