Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Drenthe Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp / Zelfredzaamheid

​U wilt meer contact met mensen in uw omgeving? Het Rode Kruis organiseert allerlei activiteiten om isolement te doorbreken.

​Rode Kruis Drenthe
Bellweg 2
9411 PV Beilen
Tel. 0593-371020

Telefooncirkel

Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Vooral als je alleen woont of moeilijk de deur uit kunt. Bovendien is het gewoon gezellig als er iemand belt. Wilt u ook iedere dag even gebeld worden?
Neem dan contact op met het districtskantoor en informeer naar een telefooncirkel bij u in de buurt.

Recreatieve activiteiten 

Even de deur uit, andere mensen ontmoeten, er gezellig met elkaar op uit. Soms is het lastig om zelf uitstapjes te maken. Wegens een hoge leeftijd, een handicap of ziekte. Het Rode Kruis organiseert activiteiten dichtbij huis en regelt ook het vervoer daar naartoe als dat nodig is. Op diverse plaatsen in Drenthe worden soos-bijeenkomsten georganiseerd. Maar ook organiseren veel Rode Kruis-afdelingen zogenoemde 'toertrips'; een dagje met elkaar op stap. Iedereen die gezelligheid en contact zoekt, of er even uit wil, maar die daarbij gehinderd wordt door handicap, ziekte, leeftijd of persoonlijke omstandigheden kan ervan gebruik maken.

Omgaan met de mobiele telefoon of de computer  

Het is niet altijd eenvoudig om de ontwikkelingen bij te houden. Toch zou het leuk zijn als je via sms-berichtjes op de mobiele telefoon of mailtjes op de computer contact kon onderhouden met familieleden of vrienden elders.
Steeds meer Rode Kruis-afdelingen organiseren daarom mobieltjesprojecten of lessen omgaan met de computer. Informeer naar de mogelijkheden bij u in de buurt op telefoon nr 0593-371020.

Verslag Herfstvakantieweek 2015

Voor het verslag van de herfstvakantieweek: Klik hier