Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Drenthe Dit doen we Vervoer

Rolstoelbusvervoer

Een hoge leeftijd, handicap of ziekte kan het maken van een uitstapje knap lastig maken. Vaak moet er van alles geregeld worden om de deur uit te kunnen. Rolstoelvervoer bijvoorbeeld. Of hulp bij het uitstappen. Het Rode Kruis Drenthe regelt voor u aangepast vervoer zodat u onbezorgd op stap kunt.Rode Kruis district Drenthe en Rode Kruis afdeling Assen-Vries beschikken over bussen waarmee acht personen met rolstoelen vervoerd kunnen worden. De bussen worden bestuurd door vrijwilligers van het Rode Kruis.

Wie kan gebruik maken van de rolstoelbussen?

Mensen uit heel Drenthe, die niet in staat zijn zelfstandig te reizen komen in aanmerking om gebruik te maken van dit speciaal vervoer. Hierbij kunt u denken aan ouderen die zeer slecht ter been zijn, chronisch zieken en mensen met een lichamelijke beperking.

Wanneer kunt u gebruik maken van dit vervoer?

Door sociaal vervoer aan te bieden wil het Rode Kruis mensen die weinig mobiel zijn zo veel mogelijk blijven betrekken bij het maatschappelijk leven en voorkomen dat ze in een isolement terecht komen. De bussen worden niet ingezet voor vervoer van hulpvragers naar een huisarts of ziekenhuis en zijn niet bedoeld voor gewoon taxivervoer.

Informatie of aanmelden?

Wilt u gebruik maken van ons rolstoelbus ​vervoer of meer informatie over de kosten, dan kunt u contact opnemen met Lenie Thie via e-mailadres:
Wilt u deze vorm van vervoer aanvragen dan kunt u in de agenda bekijken of een bus beschikbaar is. Vervolgens kunt u zich via het aanvraagformulier aanmelden voor een rit.